luni, 18 septembrie 2023

Publicat la 9/18/2023 06:19:00 p.m. de

Reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei lansată oficial la Weinfest Mediaș 2023 (CP)

 

În vechiul castel al orașului, într-un cadru feeric amenajat doar din donații și sponsorizări, a avut loc în week-end la Mediaș cea de-a patra ediție a evenimentului de suflet pentru medieșeni Weinfest Mediaș 2023, vector de imagine al refacerii adevărului istoric în ce privește istoria viticolă locală.


Foto: Weinfest Mediaș

A fost lansată oficial reconstrucția, produse promoționale care se primesc în schimbul donațiilor și sponsorizărilor, urmând ca din sumele rezultate să fie renovată parte din casa Caspari iar la interior să fie realizat Muzeul de vin al Transilvaniei. 

Turrepitz s-a ținut de cuvânt și a asigurat în fiecare zi o alta experiență, cu degustări de vin, muzică ambientală diferită în fiecare zi, încoronarea reginei vinului, masterclass-uri, etc. În curtea castelului s-a auzit pentru prima dată  sunetul divin al viorii Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur, cu arcașul mânuit de Maestrul violonist Alexandru Tomescu. Cantărețul Walter Ghicolescu a interpretat imnul Vechii Metropole de vin a Transilvaniei în fiecare zi a evenimentului și un impact deosebit l-a avut proiecția video generată cu inteligență artificială pe Turnul Trompeților din oraș. 

”Cele patru asociații organizatoare mulțumesc tuturor sponsorilor, partenerilor și participanților care au susținut și vor susține prin contribuțiile lor organizarea evenimentului și proiectele dedicate reconstructiei istorice. Surpriza frumoasă este numărul foarte mare al susținătorilor care s-au alăturat proiectului și s-au implicat în realizarea acestuia, iar pentru asta le mulțumim cu sinceritate, fiecăruia în parte! 

Partener principal CCIA Sibiu, Sponsor gold - Sumi Agro, o companie SUMITOMO CORPORATION. Partener de mobilitate Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz- MERCEDES BENZ. Partener Gold - Jidvei. Sponsor principal - ROMGAZ Medias, cărora le mulțumim!”, transmit organizatorii 

Cei care doresc să doneze o pot face in contul RO77 RNCB 0232 1740 3541 0001 al Asociației pentru reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei iar pentru sponsorizări, susținere pentru reconstrucție și/sau evenimente, parteneriate, vă rugăm sa luați legătură cu unul din organizatori. Ne revedem de sărbători la Weinfest Christmas Edition 15-28 Decembrie 2023. 

Organizatorii Weinfest Mediaș 2023 sunt Asociatia Locului Natal, Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația pentru reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei, F.D.G.R. Mediaș

    Trimite prin e-mail