marți, 12 septembrie 2023

Publicat la 9/12/2023 03:56:00 p.m. de

Proiect în derulare. Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport prinde contur

Lucrările de pe strada Sticlei din municipiul Mediaș sunt în plină desfășurare, urmând a fi finalizate anul viitor. În cadrul imobilului aflat în construcție se vor amenaja, la primul nivel, o sală de sport, la al doilea o sală multifuncțională, iar pe acoperișul terasă al clădirii se va amenaja un teren multisport. Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport este un proiect ce beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional.
 
 
Clădirea în care va funcționa Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport de pe strada Sticlei se află într-un stadiu destul de avansat. Lucrările merg într-un ritm susținut, iar anul viitor centrul va fi dat în folosință. „Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport este o investiție din punctul meu de vedere extrem de utilă pentru toți elevii și pentru toți tinerii din municipiul Mediaș. Aici ei vor avea parte de tot confortul pentru a-și petrece timpul liber. Într-o primă etapă, dimineața până la ora 14:00, pot să își desfășoare orele de sport, iar după-amiaza cei care doresc vor putea veni aici gratuit. După cum se poate observa, lucrarea este în derulare, apreciez că undeva în primăvara anului viitor sau în vara anului viitor, centrul va putea fi pus la dispoziția copiilor noștri”, a explicat primarul Gheorghe Roman.
 
Bani europeni
 
Centrul social comunitar de agrement și sport de pe strada Sticlei este un proiect ce beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Obiectivul principal al întregului proiect este crearea unei baze materiale capabile să satisfacă nevoile legate de activitățile recreaționale, în special îndrumarea tinerilor în activități sportive. Acest lucru va fi posibil prin înființarea un centru social comunitar de agrement și sport, în suprafață construită desfășurată de 3890 metri pătrați. Se vor crea spații în care comunitatea să poată face sport, beneficiind de un teren de sport interior, panou de cățărat, sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, spațiu de primire și așteptare, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive și un teren de sport neacoperit pe acoperișul clădirii.
 
Ce lucrări sunt prevăzute
 
În mod concret, lucrările propuse a se executa pentru implementarea proiectului constau în primul rând în construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 locuri în gradene. Totodată, se va crea un spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză, căi de evacuare suplimentare pentru sala de sport, dar și o sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, la etaj, cu vestiarele aferente. Proiectul prevede și amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător, dar și al unui spațiu tehnic destinat amplasării centralei termice și a unor spații de depozitare. Centrul va dispune și de locuri de parcare, pe sau în apropierea amplasamentului investiției, inclusiv prin construirea unei platforme neacoperite cu 9 locuri de parcare. Totodată, se va amenaja un punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte, cu colectare selectivă a deșeurilor, se va realizarea branșarea clădirii la utilități și dotarea ei cu instalații electrice, sanitare, termice, de ventilație, instalații de detectare și avertizare incendiu și se vor amenaja spațiile exterioare adiacente, spații verzi sau pavate, trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte și rampe corespunzător dimensionate.
 
Întâlniri cu tinerii
 
În vara acestui an, conducerea Primăriei Mediaș s-a întâlnit cu liceeni din oraș, pentru a afla de la aceștia cum și cu ce își doresc să doteze clădirea centrului, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor unui număr cât mai mare de tineri. Întâlnirea de la sediul municipalității a fost prima de acest fel și va fi urmată de una similară în toamnă. Până atunci, elevii au timp să se gândească și să vină cu propuneri concrete de amenajarea a centrului de pe strada Sticlei.
    Trimite prin e-mail