luni, 11 septembrie 2023

Publicat la 9/11/2023 08:47:00 p.m. de

Premiile Orașelor Verzi. Mediașul a câștigat premiul pentru Transport public sustenabil

Municipiul Mediaș a fost premiat în cadrul Forumului Orașelor Verzi, desfășurat la Brașov, în perioada 5-7 septembrie. „Premiile Orașelor Verzi” este o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi, aflat la cea de-a treia ediție, în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România. Acest concurs își propune să recunoască și să premieze ambițiile și eforturile orașelor de a deveni mai „verzi”, mai sustenabile și de a reduce impactul asupra mediului.
 
 
Municipiul Mediaș a câștigat la sfârșitul săptămânii, în cadrul Premiilor Orașelor Verzi, premiul pentru „Transport public sustenabil”. Acesta i-a fost decernat pentru eforturile depuse în direcția unei dezvoltări sustenabile, reducerea impactului asupra mediului și promovarea investițiilor verzi. Concret este vorba în principal despre implementarea proiectului „Modernizarea şi extinderea reţelelor de transport public electric din Mediaş”.
 
Participare internațională
 
Municipiul de pe Târnava Mare a participat la Forumul Orașelor Verzi alături de autorități publice locale din toată Europa, în perioada 5-7 septembrie. Evenimentul s-a desfășurat la Brașov. Juriul care a decis acordarea acestui premiu, în urma analizei atente a tuturor proiectelor participante a fost format din Nicolae Istudor, Rector al Academiei de Studii Economice din București, Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica București și Marian Moiceanu, Rector al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București.
 
Ediția a treia
 
Premiile Orașelor Verzi este o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi împreună cu Asociația Municipiilor din România, care își propune să recunoască și să premieze, în același timp, ambițiile și eforturile municipalităților de a deveni mai „verzi”, mai sustenabile, de a reduce impactul asupra mediului. Forumul Orașelor Verzi (FOV) 2023 s-a aflat anul acesta la cea de a 3-a ediție și este cel mai mare eveniment nucleu din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022).
Sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună”, conferința a adus în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre. Scopul acestei conferințe a fost practic aducerea în atenția autorităților locale a celor mai bune practici, a tehnologiei de ultimă oră din domeniu și de a îi încuraja să ia măsuri cât mai bune pentru orașele și cetățenii lor.
 
Conferință internațională
 
Anul acesta conferința de la Brașov a adunat sub cupola ei lideri naționali și internaționali în politici publice de mediu, reprezentanți ai orașelor din România și Europa, precum și companii private care activează în domeniul sustenabilității de mediu. Au fost prezenți peste 300 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din Europa, primari, președinți de consilii județene, parlamentari, administratori publici, consilieri locali și județeni, funcționari publici, reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, reprezentanți ai mediul de afaceri, pentru a analiza cele mai bune practici din domeniul politicilor publice de mediu.
    Trimite prin e-mail