marți, 5 septembrie 2023

Publicat la 9/05/2023 08:16:00 a.m. de

Pasiune pe două roți. Mediaș Bike Marathon ediția 2023 a fost o reușită

Peste 400 concurenți s-au întrecut la cea de-a șasea ediție a competiției de tip cross-country, un eveniment sportiv de excepție, la care au fost prezenți sportivi amatori și licențiați, atât din țară, cât și din străinătate. Pe lângă cele trei trasee consacrate, organizatorii au pregătit anul acesta încă patru, cel mai lung fiind de 100 kilometri, dar și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia au avut propriul lor Mediaș Bike Marathon.

 
Mediaș Bike Marathon este un concurs de ciclism aflat la cea de-a șasea ediție, cu startul și finish-ul pe strada Johannes Honterus în municipiul Mediaș. Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan și Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Cele șapte trasee de la ediția din acest an au parcurs atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate.
 

 
Ca și anul trecut, competiția a avut și o categorie destinată bicicletelor electrice. Primul care a trecut linia de sosire a fost Ferenc Beko. Pe traseul de 14 kilometri au concurat copii însoțiți de părinți la categoria Family, iar primul sosit a fost Tudor Trif. Pe traseul de 30 kilometri primul care a ajuns la linia de finiș a fost Jozsef Czifra, iar pe cel de 35 kilometri Tudor Dobre. Cei mai mulți concurenți, 129, au fost pe traseul de 45 kilometri. Primul care a trecut linia de sosire a fost Horia Precup de la CS Politehnica Cluj-Napoca.  Pe traseul de 60 kilometri, câștigător a fost David Cristea. Jozsef-Attila Malnasi a trecut primul linia de sosire pe traseul de 80 kilometri, după 3 ore și 44 minute, la doar opt secunde față de al doilea clasat, Vlad Armean de la CSM Mediaș. Pe traseul de 100 kilometri, introdus pentru prima data anul acesta, au luat startul 11 concurenți. Primul care a reușit să termine a fost Ștefan Cristescu de la Clubul Sportiv Transilvania MTB.
 
Rezultatele medieșenilor
 
Cicliștii de CSM Mediaș au concurat acasă la sfârșitul săptămânii trecute și au fost la înălțime prin rezultatele obținute. Astfel,  Cristian Călburean, la categoria 14+, a obținut locul al doilea pe traseul de 35 kilometri. La categoria Family, traseul de 14 kilometri, Andrei Stoica s-a clasat pe locul 3. S-au mai remarcat la această categorie Edan Custură, locul 4, Ianis Pîntea, locul 5 și Andrei Feșteu, locul 7. Pe traseul de 80 kilometri, categoria Elite, Vlad Armean a obținut locul al doilea, iar pe traseul de 45 kilometri, la categoria 14-17 ani, David Doroga și Balasz Orban, au pcupat locurile 2 și 3. Remarcabil este și locul ocupat în limitele aceleiași categorii de Bogdan Popescu, locul 5 și Radu Măda, locul 6. Un rezultat foarte bun a fost obținut de Miruna Măda, care a ocupat locul 1 la feminin la categoria 14-17 ani pe traseul de 45 kilometri.  Tot locul 1 a fost ocupat de David Feșteu, la categoria 10-13 ani, pe traseul de 30 de kilometri. S-au mai remarcat la aceași categorie cu performanțe excelente, Lorenzo Cătană, locul 4, Codrin Seicean, locul 9, Timar Tamas, locul 10 și Victor Mihălțan, locul 12. Pe același traseu dar la categoria 18-34 ani, Răzvan Micu a ocupat un remarcabil loc 5. La Kids Race, Raul Dragomir a ocupat locul 1 la categoria 7-9 ani, iar Emanuel Custură s-a clasat pe poziția a 12-a.
 
Categorii și premii
 
La fiecare dintre cele șapte trasee propuse de către organizatori, participarea s-a făcut pe categorii de vârstă și sex. Astfel, pe traseele de 14, 30 și 35 kilometri premierea a constat în produse de la sponsori, iar pe traseele de 45, 60, 80 și 100 kilometri s-au acordat premii în bani. Câștigătorii la traseul de 100 kilometri vor avea participare gratuită pe viață la Medias Bike Marathon. De asemenea, toți participanții care au trecut linia de finish la traseul de 100 kilometri vor avea număr GOLD la edițiile următoare. Organizatorii Medias Bike Marathon ediția 2023 au fost Asociația Mediaș 750 de ani, Asociația de Ecologie și Turism Dianthus Mediaș și Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția pentru Cultură, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
    Trimite prin e-mail