miercuri, 20 septembrie 2023

Publicat la 9/20/2023 04:25:00 p.m. de

Elevii cu rezultate meritorii la examenele de evaluare națională și bacalaureat au fost premiați la Mediaș

Elevii medieșeni care au obținut rezultate deosebite la examenele de evaluare națională și bacalaureat din această vară au fost premiați, astăzi, la sediul municipalității, de către Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.


„Cei 23 de tineri care au obținut minim nota 9.50 la cele două examene naționale, au fost recompensați cu câte o diplomă de excelență și un premiu în bani, în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare elev.
La nivelul municipiului Mediaș, conform datelor furnizate de către instituțiile locale de învățământ, 11 absolvenți de gimnaziu și 12 absolvenți de liceu au obținut în această sesiune a examenelor naționale medii de 9.50 și peste.
Acordarea premiilor și a diplomelor pentru acești elevi a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Mediaș nr. 245/30.08.2023.

Pentru noi, a fost astăzi onorant și o mare bucurie să premiem, în calitate de administrație publică locală, cei mai merituoși dintre absolvenții de gimnaziu și de liceu, adică pe toți cei care au luat medii peste 9.50 la examenul de evaluare națională și la cel de bacalaureat. Au fost premiați astăzi cu 1.000 de lei, iar inițiativa a aparșinut domnului primar Gheorghe Roman. Dorim să arătăm prin acest demers al administrației locale că performanța în educație este importantă pentru noi și, poate mai mult decât oricând, această performanță trebuie încurajată și premiată. Demersul nostru se alătură celor generale de creștere a burselor de performanță, credem că după patru ani de muncă orice copil merită această sumă substanțială, dacă are o performanță de felul celei despre care am vorbit, adică peste 9.50 la cele două examene importante din cariera unui elev,
a declarat Dan Sima, viceprimarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail