sâmbătă, 23 septembrie 2023

Publicat la 9/23/2023 01:33:00 p.m. de

Campionii de la CSM! Balasz Orban și Miruna Măda s-au impus la Câmpulung Muscel!

Orban Balazs, Mario Popescu, Theodor Pridon, Vlad Armean, Bogdan Popescu, Edan Custura și David Feșteu au câștigat titluri naționale, balcanice sau în Cupa României. În același week-end, Miruna Măda a reușit o performanță de excepție, devenind Campioană națională, Campioană balcanică și câștigătoare a Cupei României.
 
 
La sfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat la Câmpulung Muscel, trei competiții din calendarul Federației Române de Ciclism. Este vorba despre Campionatul Național de Mountain Bike XCE, 2. Campionatul Național de Mountain Bike pentru Copii și Cupa României de Mountain Bike XCO „MTB Academy Cup XCO”. CSM Mediaș a reușit să obțină clasări excelente. Astfel, la categoria A XCE,  Orban Balazs a reușit să câștige titlul de Campion național. La categoria cadeți, după o cursă superbă, Mario Popescu a devenit Vicecampion național, urmat pe a treia treaptă a podiumului de Cristian Călburean. De asemenea, Miruna Măda a cucerit titlul de Campioană națională la categoria juniori.
 
Campioni balcanici
 
În cursa sportivilor de peste 14 ani, cursă care a contat atât pentru stabilirea câștigătorilor etapei a V-a a Cupei României, cât și pentru competiția internațională Campionatul Balcanic 2023, sportivii CSM Mediaș au avut rezultate extraordinare. În primul rând, cei doi sportivi care au reprezentat CSM Mediaș și România s-au comportat fabulos. Miruna Măda a devenit Campioană balcanică la categoria juniori iar Theodor Pridon a primit cununa de Vicecampion balcanic la categoria cadeți. În Cupa României, etapa a V-a, ultima, Vlad Armean a făcut o cursă senzațională, a câștigat etapa la categoria U23 și a urcat pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul general al competiției. În aceași competiție, Miruna Măda a câștigat această etapă și a devenit, până în sezonul următor, deținătoare a Cupei României la categoria juniori. Tot aici, Theodor Pridon a obținut argintul, atât la nivelul etapei, cât și în clasamentul final al Cupei României la categoria cadeți. La aceași categorie, Bogdan Popescu l-a urmat îndeaproape pe Theodor Pridon, atât în clasamentul etapei, cât și în cel final, ocupând locul al treilea. 


În Campionatul Național al copiilor rezultate excepționale au obținut și Edan Custura, loc 3 la cadegoria D1 și David Feșteu loc 2 la categoria B. Rezultate remarcabile au obținut, de asemenea, în Cupa României și Cristian Călburean, locul 5, respectiv, Radu Măda, locul 6 la categoria cadeți. „Toate aceste rezultate ne fac mândri de sportivii noștri minunați dar, mai ales, de munca pe care antrenorii și toți cei care sprijină fenomenul ciclist medieșean o depun zi de zi pentru a le obține. Este momentul aici să recunoaștem meritele incontestabile ale comunității părinților acestor sportivi, precum și meritele la fel de incontestabile ale staff-ului CSM Mediaș și a oamenilor din Primăria Municipiului Mediaș.
Fără sprijinul acestei familii constituite în jurul fenomenului ciclist la Mediaș, fără sprijinul atent al domnului primar Gheorghe Roman, aceste rezultate extraordinare nu ar fi fost posibile. Un mare BRAVO tuturor acestor oameni buni!” a fost mesajul transmis de CSM Mediaș prin intermediul paginii sale oficiale.
 
STIRE INITIALĂ: Balasz Orban, de la CSM Mediaș, a cucerit ieri titlul național la categoria A XCE, la Campionatul National de Mountain Bike XCE. Campioană națională a devenit și Miruna Măda, câștigătoare la categoria junioare. Tot ieri, medieșenii de la CSM au mai obținut 2 medalii, la cadeți, prin Mario Popescu - vicecampion național, în vreme ce Cristian Călburean a terminat pe 3. 
 


„În aceste zile de toamnă frumoasă, cicliștii medieșeni au multă treabă la Câmpulung Muscel, unde se organizează trei competiții din calendarul Federației Române de Ciclism:
1. Campionatul National de Mountain Bike XCE (vineri)
2. Campionatul National de Mountain Bike pentru Copii (vineri)
3. Cupa României de Mountain Bike XCO „MTB Academy Cup XCO”, (sâmbătă)
La prima dintre ele, avem și rezultate excelente. Astfel, la categoria A XCE, suntem mândri să anunțăm că Balazs Orban aduce acasă, la CSM Mediaș, 🥇titlul de campion național; la categoria cadeți, după o cursă superbă, Popescu Mario a devenit🥈vicecampion național, urmat pe a treia treaptă🏅a podiumului de colegul Călburean Cristian; calde felicitări și Mirunei Măda care cucerit titlul 🥇de campioană națională la categoria juniori.
Calde felicitări copii!
Suntem tare mândri de voi!
Rămânem aproape de Câmpulung și astăzi și le urăm mult succes medieșenilor prezenți acolo!
Vom reveni, evident, cu vești bune!“, a transmis CSM Mediaș.



    Trimite prin e-mail