miercuri, 13 septembrie 2023

Publicat la 9/13/2023 09:24:00 a.m. de

Anul școlar a început fără probleme la Mediaș

 
Primăria Municipiului Mediaș a efectuat o serie de lucrări de reparații și investiții, pe întreaga perioadă a vacanței de vară, astfel că anul școlar a început fără probleme. Astfel, s-a lucrat în mai multe școli gimnaziale, licee, dar și grădinițe. Municipalitatea îi va recompensa și anul acesta pe elevii cu rezultate foarte bune la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Aceștia vor fi premiați săptămâna viitoare.
 


 
Unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Mediaș sunt pregătite să înceapă un nou an școlar în condiții foarte bune. Primăria Municipiului Mediaș a efectuat în acest sens o serie de lucrări de reparații și investiții, pe întreaga perioadă a vacanței de vară. De asemenea, s-au desfășurat lucrări de igienizare, dezinfecție și dezinsecție, precum și de toaletare a vegetației în toate instituțiile de învățământ.
 
Ce s-a lucrat
 
În anul 2023, cele mai importante reparații efectuate la unitățile de învățământ medieșene au fost hol și săli de clasă demisol, la Școala Gimnazială George Popa, rețeaua de apă și canalizare exterioară și pavare curți de spate, la grădinița cu Program Prelungit Bucuria Copiilor, dar și grupuri sanitare la Școlile Gimnaziale numărul 7 și  C. I. Motaș. De asemenea, a fost reabilitat interiorul corpului D la Liceul Teoretic Axente Sever, acoperișul corpului C și parțial corpul C1 la Liceul Teoretic Roth-Oberth și Școala Gimnazială I. Bathory. Totodată, s-a lucrat la parter cămin A și instalația de alimentare cu apă la Colegiul Tehnic Mediensis, la sala de sport de la Școala Gimnazială numărul 4, la rețeaua de canalizare pluvială și hidroizolația perimetrală la Școala Gimnazială numărul 7. Alte lucrări au fost la holul de la Grădinița cu  Program Prelungit Piticot, s-au realizat măsuri de securitate impuse prin Analiza de Risc la Securitate Fizică la Școala Gimnazială numărul 4 și la Grădinița cu Program Prelungit Raza de Soare. Totodată, s-au făcut tribune și pistă de alergare la Colegiul Școala Națională de Gaz. Investițiile realizate la instituțiile de învățământ medieșene au constat în reabilitări ale instalațiilor de încălzire la Liceul Teoretic Roth-Oberth și la parterul căminului A al Colegiului Tehnic Mediensis, ale instalației electrice la Școala Gimnazială C. I. Motaș și ale instalațiilor de încălzire și electrice la corp D - Liceul Teoretic Axente Sever.
 
Dotări cu bani europeni
 
Pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare în unitățile de învățământ din oraș, Primăria Mediaș a obținut finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Acesta are o valoare totală de 19,4 milioane de lei. Proiectul se află în acest moment în faza de achiziție a dotărilor, constând în echipamente digitale, materiale și echipamente de specialitate pentru atelierele de practică pentru învățământul profesional tehnic, mobilier didactic, echipamente digitale pentru dotarea laboratoarelor de științe, echipamente digitale pentru săli de clasă și laboratoare de informatică.
 
Premii pentru performeri
 
Primăria Mediaș îi va recompensa și anul acesta pe elevii cu rezultate foarte bune la Evaluarea Națională și Bacalaureat. În săptămâna 18-21 septembrie, cei 23 de elevi care au obținut rezultate de peste 9.50 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din această vară, vor fi premiați cu diplome de excelență și o sumă de bani. „Municipalitatea îi va recompensa în săptămâna 18-21 septembrie 2023, pe cei 23 de elevi care au obținut rezultate de peste 9.50 la examenele de evaluare națională și bacalaureat din această vară și va continua să îi premieze pe elevii meritorii care vor obține burse de performanță. Reamintim faptul că elevii medieșeni înscriși la instituțiile de învățământ preuniversitare din municipiu și din satul aparținător Ighișu Nou beneficiază și de transport public gratuit”, a declarat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
    Trimite prin e-mail