marți, 29 august 2023

Publicat la 8/29/2023 09:42:00 a.m. de

Șantiere deschise. Continuă lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare

Conform programului de execuție remis de către compania Apa Târnavei Mari, în prezent se lucrează pe străzile Ioan Slavici și Episcop Ioan Bob din cartierul Vitrometan. De asemenea, există și un șantier deschis pe strada Ghioceilor din cartierul Moșnei. Lucrările se derulează în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, cu finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
 
 
Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare demarate în municipiul Mediaș continuă, conform programului de execuție, pe străzile Ioan Slavici și Episcop Ioan Bob. În mod concret, lucrările actuale vizează reabilitarea rețelelor de canalizare menajeră de pe strada Ioan Slavici, lucrări realizate prin săpătură deschisă, pe o lungine de 196 metri liniari și prin microtunelare pe o lungime de 140 metri liniari, asta având în vedere adâncimile de lucru foarte mari. Pe strada Ioan Slavici se vor înlocui conductele din tuburi de beton, care au o vechime de peste 60 de ani, cu conducte noi de polipropilenă și polimer beton cu diametrul de 300 milimetri. „Rețeaua de canalizare menajeră de pe strada Episcop Ioan Bob a fost reabilitată în anul 2014, printr-o investiție derulată de către administrația locală, prin intermediul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Așadar, lucrările de pe strada Episcop Ioan Bob nu vizează înlocuirea conductelor existente, reabilitate prin împrumutul BERD, ci vizează racordarea străzii Ioan Slavici în colectorul existent, pe o lungime de 40 metri liniri, prin microtunelare, cu conducte noi din polimer beton cu diametrul de 300 milimetri” spun reprezentanții Apa Târnavei Mari.
 
Ghioceilor, în lucru
 
Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare demarate în municipiul Mediaș continuă, conform programului de execuție și pe strada Ghioceilor, acolo unde vechea rețea de canalizare va fi înlocuită. Astfel, pe strada Ghioceilor, pe o lungime de 854 metri liniari, între strada Dealului și strada Graia de Jos, se înlocuiesc conductele din tuburi de beton cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din polipropilenă cu diametrul de 300 milimetri. „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate în beneficiul comunității noastre și în mod direct al dumneavoastră, al consumatorilor finali. În cazul întreruperilor furnizării apei, ca urmare lucrărilor programate, clienții din zonele afectate vor fi anunțați cu cel puțin 24 ore înainte, prin publicarea de anunțuri pe website-ul www.apatarnavei.ro și pagina de Facebook a companiei, cât și în presa locală” mai spun reprezentanții operatorului regional de apă și apă uzată.
 
În mod operativ
 
Cu toate acestea, apariția unor avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă. „Compania Apa Târnavei Mari face eforturi susținute pentru a anunța și remedia cât mai operativ avariile, în scopul informării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului, la parametri normali. Pentru solicitări și sesizări, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@apatarnavei.ro și la numărul de telefon 0269 845 919, urmând indicațiile audio” au mai explicat reprezentanț
ii operatorului.
    Trimite prin e-mail