luni, 7 august 2023

Publicat la 8/07/2023 03:20:00 p.m. de

Nicolae Neagu, alături de primarul Ioan Seuchea, la sărbătorirea a 800 de ani de la prima atestare documentară a comunei Cristian

Senatorul liberal Nicolae Neagu a sărbătorit, alături de oficialități locale și județene, 800 de ani de la prima atestare documentară a comunei Cristian.
 

„Comuna Cristian a sărbătorit zilele trecute 800 de ani de la prima atestare documentară.
Evenimentul cultural a fost unul memorabil, o adevărată incursiune în istoria comunei unde multiculturalismul este la el acasă.
Aici, la Cristian, remarc un exemplu de conviețuire între sași și români, completat de cele două biserici existente în comună: cea fortificată -evanghelică, ridicată în secolul al XIII-lea și biserica ortodoxă, care împreună redau perfect rolul bisericii în satul tradițional, de a fi punte între oameni și chiar între generații indiferent de religie, etnie sau convingeri.
Cântecele, portul și dansurile populare păstrate cu sfințenie dar și realizările moderne confirmă astăzi excelența în administrația locală condusă de Ioan Seuchea, primar liberal cu o vastă experiență - 5 mandate la conducerea primărie Cristian.
Felicitări domnule primar Ioan Seuchea și mult succes echipei!
La mulți ani, Cristian!“, a transmis senatorul Nicolae Neagu.
    Trimite prin e-mail