marți, 8 august 2023

Publicat la 8/08/2023 11:26:00 a.m. de

ACS Mediaș își va măsura forțele, sâmbătă, cu Unirea Ungheni

ACS Mediaș va încerca, la finalul acestei săptămâni, să-și crească nivelul jocului și să elimine greșelile, pentru o primă victorie în amicalele din această vară. Sâmbătă 5 august, a cedat din nou, în cea de-a 3-a partidă de verificare din această perioadă, 1-5 la Bistrița, în compania echipei de Liga a III-a ACF Gloria. Elevii lui Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca vor întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, Unirea Ungheni. 

 
Sâmbăta trecută, medieșenii s-au deplasat la Bistrița pentru a da piept cu cei de la Gloria, formație care în sezonul precedent a participat la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. Antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au început jocul în formula Sebastian Ciuperceanu, Cristian Maxim, Bogdan Jica, Cristian Avram, Gabriel Țala, David Potor, Benjamin Hanzu, Andrei Bîrsan, Cosmin Zamfir, Cătălin Tineiu și Adrian Cîrstean. Ulterior în actul secund a fost rulat tot lotul de jucători.
 
Cinci goluri pe meci
 
Formația gazdă a deschis scorul repede, iar medieșenii au egalat în minutul 20, grației reușitei semnate de Andrei Bîrsan. Bistrițenii au trecut apoi la conducerea jocului și au reușit să mai înscrie de două ori, astfel că a fost 3-1 după primele 45 minute de joc. În partea a doua tot Gloria a mai marcat de două ori, iar partida s-a încheiat cu scorul de 5-1, același cu care medieșenii au cedat și în amicalul disputat cu o săptămână înainte la Hunedoara. „Echipa noastră a încheiat meciul de pe stadionul Jean Pădureanu cu o înfrângere 5-1, după ce la pauză scorul a fost 3-1 pentru gazde. Golul echipei noastre a fost marcat de Andrei Bîrsan. Antrenorul echipei noastre a rulat întreg efectivul avut la dispoziție în această partidă. ACS Mediaș continuă perioada de pregătire pentru sezonul din Liga a III-a, iar noi trebuie să rămânem uniți și să-i susținem pe favoriții noștri”, a fost mesajul transmis pe pagina oficială a clubului din rețeaua de socializare Facebook.
Marcatori: Rareș Bălan ('12), Alejandro Râpan ('40), Bogdan Vasile ('45), Paul Pațurcă ('52, '54) / Andrei Bârsan ('20)
A fost al 3-lea amical pierdut, după 1-3 cu Metalurgistul Cugir și 1-5 cu Corvinul Hunedoara.
 
Încă 2 amicale
 
Pentru ACS Mediaș urmează un nou meci de pregătire la sfârșitul acestei săptămâni, de această dat[ pe teren propriu. Sâmbătă de la ora 11:00, este programată la Mediaș partida amicală cu Unirea Ungheni. În fine, în data de 19 august, ACS Mediaș va merge la Cugir pentru un al doilea meci de verificare în compania formației Metalurgistul. Cele două formații s-au întâlnit și în luna iulie, iar echipa din Alba s-a impus atunci cu scorul de 3-1.
Startul campionatului în Liga a III-a este programat la sfârșitul lunii august. Până atunci va avea loc și tragerea la sorți a seriilor, iar medieșenii vor afla unde vor fi repartizați și implicit ce adversari vor avea de înfruntat.

Continuă transferurile
 
Săptămâna aceasta, clubul a reușit să mai aducă un jucător, care va evolua în compartimentul median. Cătălin Tineiu este un mijlocaș stânga în vârstă de 24 ani care a venit la Mediaș de la Inter Stars Sibiu, formație pentru care a marcat sezonul trecut 31 de goluri.  Jucătorul născut la Sibiu a mai evoluat pentru CSC Șelimbăr și FC Hermannstadt II. „Am venit la Mediaș cu gândul de a pune umărul la îndeplinirea obiectivului nostru, iar eu sper ca prin evoluțiile mele să ajut cât mai mult. E un proiect serios, sănătos și sunt sigur că nu vom dezamăgi în acest sezon”, a declarat Cătălin Tineiu pentru pagina oficială a clubului medieșean.
    Trimite prin e-mail