joi, 20 iulie 2023

Publicat la 7/20/2023 11:40:00 a.m. de

Locuitorii din Copșa Mică, restanțieri la taxele de salubritate

 

Primăria Copșa Mică a lansat un apel către cetățeni pentru a-și achita datoriile în ceea ce privește taxele de salubritate.

Foto: Facebook Primăria Orașului Copșa Mică

Reprezentanții primăriei spun că în contextul în care s-au colectat doar 33% din totalul de încasat, orașul Copșa Mică va fi nevoit să scumpească taxele de salubritate.

„Stimați cetăţeni, din cauza scăderii procentului de colectare selectivă de la nivelul oraşului şi a creşterii restanţelor la plata taxelor de salubritate, oraşul Copşa Mică va fi nevoit să scumpească aceste taxe pe gunoi (menajer+selectiv).

Din totalul de încasat de 806.019 lei până acum s-au colectat doar 270.583 lei (33%). Pentru a prevenii mărirea taxei de salubritate se demarează o nouă campanie de sensibilizare şi atenţionare a cetăţenilor pentru a colecta corect cele 3 fracţii adunate de la case şi blocuri (gunoi menajer, gunoi selectiv şi gunoi compostabil/biodegradabil).

În paralel toţi cei care au restanţe de plată vor primi la domiciliu înştiinţări şi/sau somaţii de plată. Etapa I-a va fi derulată între data de 26 iun – 26 aug 2023 iar etapa a II-a va continua din luna octombrie.

În zilele de colectare la case tomberoanele vor fi inspectate de către reprezentanţii de la punctul de lucru Eco-Sal Copşa Mică, iar tomberoanele care nu respectă regulile de colectare nu vor fi ridicate, şi proprietarul casei va primi o avertizare din partea Poliţiei Locale Copşa Mică” au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică.

    Trimite prin e-mail