luni, 10 iulie 2023

Publicat la 7/10/2023 08:44:00 a.m. de

Hudea, campioană națională la 5000 metri!

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean s-au lipit de podium „ca marca de scrisoare“. În weekend au participat, în proba de 5000 de metri, la etapa finală a Campionatului Național de seniori și tineret U23 în aer liber, întrecere desfășurată la Craiova, pe stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu”. Alexandra Hudea a ieșit campioană națională de tineret și vicecampioană națională la senioare. Colega și prietena ei de la CSȘ Mediaș, Iulia Mărginean, a devenit vicecampioană la tineret și a 4-a în România la senioare.


Ca de obicei, felicitările nu au întârziat să apară din partea Liceului Teoretic „Axente Sever“, acolo unde Alexandra e elevă, iar Iulia Mărginean tocmai a absolvit.
„La etapa finală a Campionatului Național de seniori și tineret U23 au participat și 2 axentiste legitimate la Clubul Sportiv Școlar Mediaș. Este vorba de Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale și de proaspăta noastră absolventă Iulia Marginean. De data aceasta atletele de aur ale Mediașului au luat startul în finala de 5000 de metri, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.
Alexandra Hudea a alergat cei 5000 de metri în 16 minute, 52 de secunde și 11 sutimi, timp care i-a adus titlul de campioană națională la tineret. De asemenea acest rezultat i-a adus Alexandrei titlul de vicecampioană națională la seniori. În ceea ce o privește pe Iulia Marginean, proaspăta absolventă axentistă  s-a clasat pe poziția a 4-a la nivel național, cu timpul de 17 minute, 56 de secunde și 23 de sutimi.
Le felicităm pe atletele noastre și pe antrenorii lor pentru prestația remarcabilă din Bănie, prestație care s-a dovedit un excelent antrenament pentru Campionatele Balcanice U20 ale lunii iulie, respectiv pentru Campionatele Europene din luna august.“, a transmis 
Liceului Teoretic „Axente Sever“.
 
La finala Campionatului Național de seniori și tineret U23 de la Craiova au participat cei mai buni 269 de atleți din țară, reprezentând 82 de cluburi.
    Trimite prin e-mail