miercuri, 12 iulie 2023

Publicat la 7/12/2023 01:25:00 p.m. de

Centrele de vârstnici, luate la puricat în județul Sibiu

Prin Ordinul prefectului Mircea Crețu s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale în centrele sociale. Din cele 77 de centre rezidențiale existente la nivelul județului Sibiu, 30 sunt publice  și 47 private.

FOTO: Prefectura Sibiu / Facebook

Începând cu data de 10 iulie, comisiile fac controale la centrele sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și la centrele sociale destinate persoanelor vârstnice.

Din datele centralizate până azi, au fost verificate un număr de 42 de centre, au fost date 66 sancțiuni contravenționale, din care:

- 14 amenzi, în valoare totală de 114.250 lei;

- 54 avertismente.

Sancțiunile au fost impuse, în principal, din cauza deficiențelor constatate în ceea ce privește condițiile de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor, funcționarea fără autorizație de securitate de incendiu.

De asemenea, între neregulile depistate în timpul verificărilor, se mai numără starea degradată a mobilierului, instalațiile sanitare neconforme și nerespectarea capacității maxime a centrelor.

Comisiile sunt alcătuite din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

    Trimite prin e-mail