miercuri, 19 iulie 2023

Publicat la 7/19/2023 12:17:00 p.m. de

Ambulanța pentru Monumente s-a întors la Hoghilag. Voluntarii lucrează la sacristia Bisericii Evanghelice


La doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor de refacere a acoperișului Bisericii Evanghelice din Hoghilag, voluntarii Ambulanței pentru Monumente s-au întors în comună, pentru a continua treaba. Acum lucrează la sacristia bisericii.

Foto: Nicolae Lazăr

În aceste zile, șase voluntari ai Ambulanței pentru Monumente lucrează la repararea sacristiei Bisericii Evanghelice din Hoghilag. Intervenția era absolut necesară pentru punerea în sigurană a anexei bisericii.

”Le mulțumesc și le sunt recunoscător oamenilor minunați de la Ambulanța pentru Monumente care au răspuns din nou apelului nostru și s-au întors pentru pune în siguranță și sacristia bisericii. Este o lucrare de câteva zile, și cred că va fi finalizată în curând”, spune Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Lucrările de punere în siguranță a Bisericii Evanghelice din Hoghilag au fost finalizate anul trecut, în septembrie.  Timp de o lună și jumătate, Ambulanța pentru Monumente împreună cu voluntari din întreaga țară și cu sprijinul necondiționat al sătenilor, mobilizați de primar, au lucrat la refacerea șarpantei bisericii. A fost o intervenție absolut necesară pentru supraviețuire clădirii. Monumentul istoric este, deocamdată, în siguranță, însă necesită în continuare lucrări de restaurare.

Administrația locală încearcă să găsească fondurile necesare pentru a restaura în totalitate biserica și pentru a o introduce în circuitul turistic al bisericilor evanghelice din Transilvania. ”Biserica evanghelică și turnul său impunător reprezintă un simbol al comunității noastre, iar în curtea acesteia se desfășoară, an de an, o parte a manifestărilor din cadrul Sărbătorii Tuberozelor.”, spune primarul Lazăr.

Prima mențiune istorică a bisericii evanghelice din Hoghilag datează încă din anul 1446.

 

    Trimite prin e-mail