marți, 20 iunie 2023

Publicat la 6/20/2023 08:20:00 a.m. de

Șantier pe strada Titu Maiorescu din Mediaș

Conform programului de execuție remis de către compania Apa Târnavei Mari, în prezent se lucrează pe Titu Maiorescu, acolo unde vechea rețea de canalizare din tuburi de beton va fi înlocuită. Lucrările se derulează în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu, cu finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
 
 
Lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare demarate în Cartierul După Zid din Mediaș continuă, conform programului de execuție, pe strada Titu Maiorescu. Pe această arteră, vechea rețea de canalizare din tuburi de beton va fi înlocuită. Astfel, pe o lungime de 120 metri liniari între strada După Zid și strada Târnavei, se înlocuiesc conductele din tuburi de beton cu o vechime de peste 40 de ani, cu conducte noi din polipropilenă cu diametrul de 300 milimetri.
 
Rețele noi
 
Lucrările din După-Zid se derulează în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu. Acesta beneficiază de finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Compania Apa Târnavei Mari desfășoară, în prezent, lucrări la rețeaua de apă și rețeaua de canalizare în municipiul Mediaș, în cadrul contractului ATM-CL-01 Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș. Antreprenorul executant al acestor lucrări este asocierea dintre societatea Geiger Transilvania, în calitate de lider de proiect și  societatea Ludwig Pfeiffer, în calitate de asociat. Valoarea contractului este de 133,2 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este de 31 luni. „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate în beneficiul comunității noastre și în mod direct al dumneavoastră, al consumatorilor finali. În cazul întreruperilor furnizării apei, ca urmare lucrărilor programate, clienții din zonele afectate vor fi anunțați cu cel puțin 24 ore înainte, prin publicarea de anunțuri pe website-ul www.apatarnavei.ro și pagina de Facebook a companiei, cât și în presa locală” spun reprezentanții operatorului regional de apă și apă uzată.

În mod operativ
 
Cu toate acestea, apariția unor avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă. „Compania Apa Târnavei Mari face eforturi susținute pentru a anunța și remedia cât mai operativ avariile, în scopul informării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului, la parametri normali. Pentru solicitări și sesizări, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@apatarnavei.ro și la numărul de telefon 0269 845 919, urmând indicațiile audio” mai spun reprezentanții operatorului.
    Trimite prin e-mail