marți, 27 iunie 2023

Publicat la 6/27/2023 10:19:00 a.m. de

Continuă modernizarea Spitalului Mediaș. 2 corpuri de clădire vor fi reabilitate cu fonduri europene

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Reabilitare/modernizare imobile Spital Municipal Mediaș (corp 1, corp 2) pentru creșterea siguranței pacienților”. Acesta are o valoare de 9,5 milioane de lei și beneficiază de finanțare integrală din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Concret, prin intermediul acestuia, două corpuri de clădire ale Spitalului Municipal vor fi modernizate și adaptate la normele de securitate la incendiu, se va moderniza și extinde instalația de fluide medicale, instalația electrică și cea de de stingere incendii, se va realiza modernizarea instalației de ventilare la blocul operator și la secția ATI dar și refacerea șarpantelor clădirilor.
 
 
Luni a fost semnat la sediul municipalității de către Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman și de către reprezentanții asocierii dintre SC Clima Trade Hvac SRSL, SC Air-Projects SRL și  SC Hospital Technical Solutions SRL, contractul de proiectare și execuție aferent proiectului „Reabilitare/modernizare imobile Spital Municipal Mediaș (corp 1, corp 2) pentru creșterea siguranței pacienților”. Acesta are o valoare de aproximativ 9,5 milioane lei și beneficiază de finanțare integrală din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Prin implementarea proiectului se vor adapta și se vor echipa spațiile existente conform normelor PSI și se vor moderniza și extinde instalațiile specifice din cadrul clădirilor C1 și C2 din Spitalul Municipal Mediaș.
 
Ce se va face
 
În mod concret, în urma implementării acestui proiect, vor fi realizate  adaptarea celor două clădiri la normele de securitate la incendiu, se va moderniza și extinde instalația de fluide medicale, instalația electrică și instalația de stingere incendii. Proiectul prevede și modernizarea și extinderea instalației de detectare, semnalizare, avertizare la incendii cu acoperire totală și a sistemului de detectare semnalizare și avertizare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen, modernizarea instalației de ventilare la blocul operator și la secția ATI, realizarea insalației de alarmare pentru persoane cu dizabilități, respectiv refacerea șarpantelor clădirilor.
 
Contract important
 
Primarul Gheorghe Roman spune că acest nou contract este unul care continua seria investițiilor făcute la Spitalul Municipal Mediaș. Lucrările care se vor derula sunt unele importante și vor duce la creșterea siguranței pacienților unității medicale.  Am semnat la sediul Primăriei Mediaș un contract important pentru Spitalul Municipal Mediaș. Acesta prevede reabilitarea și modernizarea corpurilor 1 și 2, pentru creșterea siguranței pacienților. Valoarea acestui contract este de aproximativ 9,5 milioane de lei. Proiectul beneficiază de finanțare integrală din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Prin implementarea proiectului se vor adapta și se vor echipa spațiile existente conform normelor PSI și se vor moderniza și extinde spațiile specific din cadrul clădirilor C1 și C2 ale Spitalului Municipal Mediaș. Doresc să felicit firmele care au câștigat licitația pentru acest proiect și să vă asigur că împreună cu echipa formată la nivelul municipalității, vom continua să căutăm noi surse de finanțare extrabugetară, pentru îmbunătățirea calității vieții în municipiul nostru
a declarat Primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail