miercuri, 7 iunie 2023

Publicat la 6/07/2023 03:14:00 p.m. de

Christine Thellmann, întâlnire cu parlamentari germani

Deputata medieșeană Christine Thellmann a făcut parte din delegația română la vizita unui grup parlamentar german care a avut ca scop consolidarea relațiilor dintre cele două state. A avut ocazia de a saluta interesul manifestat de oaspeți pentru dezvoltarea în continuare a parteneriatelor existente, de a întări relațiile excelente, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE și NATO.

 
„Vizita delegației germane a grupului parlamentar de prietenie Bulgaria-Moldova-România, condusă de domnul deputat Bernhard Herrmann. Această vizită contribuie la consolidarea dialogului politic bilateral, pe dimensiunea parlamentară, între cele două state.
Am salutat dezvoltarea semnificativă a relațiilor politice dintre România și Germania și a reafirmat obiectivul de a continua și de a întări relațiile excelente existente între cele două țări, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE și NATO.
Cooperarea la nivel european între România și Germania este solidă și complexă. În noul context de securitate generat de continuarea agresiunii nejustificate a Rusiei în Ucraina, ne menținem sprijinul ferm pentru procesul de extindere al UE atât în regiunea Balcanilor de Vest, cât și în Vecinătatea Estică a UE. În acest context, delegația României și-a exprimat, totodată, sprijinul ferm și substanțial pentru Republica Moldova pe linie de securitate și reziliență la UE, țara vecină care, după Ucraina, este cea mai afectată de acest război.
Referitor la aderarea României la spațiul Schengen, mizăm în continuare pe vocea de echilibru a statului german pentru a menține o presiune constructivă pe Austria privind poziția acestei țări față de România, în vederea finalizării rapide a acestui proces. Apreciem că, urmărind evoluțiile în conflictul din Ucraina, România a dovedit că are capacitatea, cât și angajamentul pentru a face față unor provocări majore și poate asigura o gestionare eficientă a frontierelor externe ale UE.
Referitor la comunitatea românească din Germania, am mulțumit parlamentarilor din Bundestag pentru sprijinul acordat de autoritățile germane pentru facilitarea integrării cetățenilor români stabiliți în țara lor, cu menținerea identității și culturii proprii. De asemenea, ne-am exprimat aprecierea pentru contribuția minorității germane din România la dezvoltarea socială, economică și culturală a țării noastre“, a transmis deputatul Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail