sâmbătă, 10 iunie 2023

Publicat la 6/10/2023 08:34:00 a.m. de

Au început înscrierile la Auxila Mediaș

Pe 1 iunie au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ pune la dispoziție 130 locuri celor care își doresc o carieră în domeniul medical. Școala le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări, ,,Asistent medical generalist’’, respectiv ,,Asistent medical de farmacie’’. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani, iar o noutate în acest an este aceea că dispare dosarul de înscriere.
 
 
De la începutul lunii iunie, s-a dat startul înscrierilor la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare, are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea ,,Asistent medical generalist’’, iar alte 30 locuri la specializarea ,,Asistent medical de farmacie’’.
 
Noutăț
i la înscriere
 
Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Actele se prezintă în original, nu este necesară legalizarea niciunui act. Documentele se completează la școală, în aplicația dedicată și se semnează electronic în fața unui membru al comisiei de înscrieri. Interviul de admitere este înregistrat audio-video și are loc în 29 iunie, 16 august, 12 septembrie, începând cu ora 10. „Am demarat procesul de înscriere la Școala Postliceală Auxila pentru anul școlar 2023-2024 la specializările Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Începând cu acest an dispare dosarul. Astfel, candidații își vor înscrie datele personale într-o platformă dedicată, documentele fiind scanate și încărcate în platformă de către un membru al comisiei de înscrieri. Considerăm că eliminarea dosarului și deci a hârtiei, duce la eficientizarea activității administrative în școala noastră și automat la economia de resurse, la un mediu mai curat” a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Avantaje pentru elevi
 
Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti la Școala Postliceală Auxila este acela că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. De asemenea, elevii au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire” mai spune Viorel Pasc.
 
Bază materială modernă
 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenț
i medicali.






    Trimite prin e-mail