duminică, 7 mai 2023

Publicat la 5/07/2023 01:28:00 p.m. de

VIDEO Primăria Mediaș sprijină sportivii de performanță

Patru cluburi sportive din Mediaș beneficiază de fonduri din bugetul local pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții. Municipalitatea își respectă astfel angajamentul de a fi alături de sportivii medieșeni, de dezvoltarea acestora în cele mai bune condiții pentru creșterea performanțelor.


„Astăzi (nr - vineri), 5 mai, au fost semnate la sediul Primăriei Municipiului Mediaș contractele de finanțare nerambursabilă acordate pentru activități nonprofit din domeniul sport, în cadrul programului «Promovarea sportului de performanță», aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Mediaș nr. 142/2023.
Contractele de finanțare au fost semnate de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către reprezentanții cluburilor și asociațiilor sportive ale căror proiecte au întrunit punctajul stabilit prin HCL 49/2023.
Finanțările, în valoare totală de 1.500.000 lei sunt acordate de la bugetul local al municipiului Mediaș și atribuite prin Clubul Sportiv Municipal Mediaș, pentru următoarele patru entități sportive:
- Clubul Sportiv Școlar Mediaș – pentru proiectul „Susținerea pregătirii și participării sportivilor Clubului Sportiv Școlar la competițiile naționale“
- Clubul Sportiv Ippon Mediaș – pentru proiectul „Participarea sportivilor CS Ippon Mediaș la competițiile naționale și internaționale de karate și kickbox  - secțiile de senior, junior, cadeți și copii“
- Asociația Club Sportiv Mediaș 2022 – pentru proiectul „Promovarea Fotbalului Medieșean“
- Club Sportiv Sparta –pentru proiectul „Pregătirea și participarea echipelor de juniori și seniori ale Clubului Sportiv Sparta Mediaș în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Sibiu“, a anunțat Primăria municipiului Mediaș.

 
Contractele de finanțare au fost semnate chiar de primarul Gheorghe Roman, un apropiat al sportivilor din municipiu. „Peste 1.000 de sportivi din Mediaș beneficiază de susținerea administrației locale pentru a practica sport de performanță și de masă.
Am semnat în această săptămână patru contracte de finanțare cu următoarele cluburi sportive:
- CSS Mediaș - Director Dan Popa
- ACS Mediaș - Președinte Ionuț Buzean
- Ippon Mediaș - Președinte Dora Hanga ( Țichindelean )
- Sparta Mediaș - Președinte Dorel Vlașin
Astfel, sporturi practicate de tineri din orașul nostru precum fotbal, handbal, baschet, ciclism, atletism , șah , tenis de masă, tenis de câmp, automobilism e.t.c sunt susținute financiar de Primăria Mediaș.
Le mulțumesc, atât colegilor mei din Primăria Mediaș care au lucrat pentru Ghidul de Finanțare,  cât și consilierilor locali care au votat bugetul orașului pe acest an.
Sportul reprezintă, în opinia mea, o alternativă serioasă la numeroasele tentații dăunătoare pentru tineri promovate pe diverse căi de comunicare.
Toți cei care se implică în promovarea mișcării sportive din oraș vor avea toată susținerea mea și a administrației locale.“, asigură primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail