luni, 15 mai 2023

Publicat la 5/15/2023 03:54:00 p.m. de

Podul din centrul comunei Sadu va fi complet înlocuit printr-o investiție finanțată prin programul Anghel Saligny

 

Podul din centrul comunei Sadu va fi demolat, în locul lui urmând a fi construit unul mai lat, cu trotuare pentru pietoni.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Podul preia traficul din Sadu spre Tălmaciu, Sibiu, Râu Sadului și Sădurel, fiind un obiectiv important pentru locuitorii întregii zone.

Construit în urmă cu aproximativ 70 de ani, podul de pe DJ 105G, care traversează râul Sadu, prezintă o stare avansată de degradare și este nesigur pentru pietoni, neavând trotuare. El va fi va fi înlocuit printr-o investiție a Consiliului Județean Sibiu, care a obținut finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Valoarea totală a investiției este de 6,86 milioane lei, din care 6,61 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

Noul pod va avea o lungime de 20,7 metri, o lățime de 10,8 metri, fiind prevăzut cu trotuare pentru pietoni, amplasate pe ambele laturi.

Contractul de finanțare a fost semnat între Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, astfel încât, după finalizarea licitației aflată deja în derulare, va fi desemnată compania care va realiza proiectarea și lucrările de construcție.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 4 luni, cel aferent execuției lucrărilor fiind de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere.

    Trimite prin e-mail