luni, 15 mai 2023

Publicat la 5/15/2023 11:45:00 a.m. de

Medieșencele Maria Mihăilă și Ștefania Czika, în finala Olimpiadei la șah

Ștefania Czika intră în finală în competiția pentru liceeni

Municipiul Mediaș, reprezentat de două eleve la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. Astfel, la gimnaziu Maria Mihăilă a concurat la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu, la turneul feminin care a reunit cele mai bune jucătoare din fiecare județ. De asemenea, la sfârșitul acestei săptămâni la Craiova este programată etapa finală a competiției pentru liceeni, acolo unde municipiul de pe Târnava Mare va fi reprezentat de Ștefania Czika. 

Maria Mihăilă a devenit o prezență obișnuită pe podium la concursurile școlare

În wekend-ul care tocmai s-a încheiat, Sibiul a fost gazda șahului juvenil, aici organizându-se finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah, pentru elevii de gimnaziu.


Sursa foto: Mircea Galață

Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, prin Inspectorul de Edcație Fizică și Sport, Mircea Galață.

Finalele la șah s-au disputat la Școala Gimnazială 18, unde au fost condiții foarte bune pentru competiție. Participanții veniți din toate colțurile țării au fost cazați la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum”  iar asistența medicală a fost asigurată de I.S.U Sibiu.
La competiție au participat un număr de 94 de elevi, 47 fete și 47 băieți câștigătorii etapelor județene și au fost două turnee, unul pentru fete și unul pentru băieți.


Sursa foto: Mircea Galață
Sibiul a fost reprezentat în finala Olimpiadei de Maria Mihăilă, la categoria U12 și Luca Plaschec la categoria U16.
Este pentru a patra oară când municipiul de pe Cibin organizează această competiție. „Am desfășurat competiția cu finanțare de la Ministerul Educației și cu sprijinul unor sponsori generoși, dintre care aș aminti Simpa S.A, Floradi, Asfruct, Expertarom Food Ingredients SRL și nu în ultimul rând cu aportul deosebit al A.S.Terașah Mediaș care a asigurat logistica și arbitrajul prin Deliman Emil și Deliman Antonio. A fost o competiție organizată la cele mai înalte standarde,  am  organizat competiția cu o echipă alcătuită din cadre didactice dedicate cărora le mulțumesc pe această cale” a declarat pentru Monitorul de Mediaș inspectorul școlar Mircea Galață.


Sursa foto: Mircea Galață
Mircea Galață afirmă că, văzând rezultatele olipiadei din acest an crede că șahul românesc are un viitor frumos.
„Sunt optimist din fire și afirm cu tărie că avem practicanți ai șahului care într-un viitor apropiat va repune țara noastră pe primele locuri în clasamentele internaționale acolo unde merităm să fim și acolo unde ne este locul”, a spus inspectorul Mircea Galață.
    Trimite prin e-mail