marți, 2 mai 2023

Publicat la 5/02/2023 12:58:00 p.m. de

Historic Cafes Route lansează la Sibiu primul circuit destinat oaspeților ce vizitează România

 

Chiar dacă au trecut doar câteva săptămâni de la includerea Brukenthal Palace Cafe (restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig) în Historic Cafes Route (HCR), fiind prima locatie decorata cu disctictia HCR din Europa, unul dintre cele 48 de Trasee Culturale recunoscute oficial de Consiliul Europei și de la învestirea cu titlul onorific de ambasador al Historic Cafes Route a directorului de marketing Arnold Gunter Klingeis, efectele nu s-au lăsat deloc așteptate, iar echipa prestigioasei rute culturale europene s-a mărit deja cu peste 10 membri, de la noi din țară.

Foto: Palatul Brukenthal Avrig

De asemenea, alte câteva cafenele, restaurante sau hoteluri și-au manifestat interesul pentru această inițiativă și pentru a deveni repere pe acest important traseu cultural european.

Astfel, după rezultatele remarcabile obținute în prima săptămână a turneului de promovare a HCR în România, echipa HCR România, în frunte cu ambasadorul onorific Arnold Gunter Klingeis, se poate mândri că a împărtășit povestea și strategia ce stă la baza acestei inițiative în multe locuri din țara noastră, fiind primite cu mult entuziasm și deschidere.

Promovarea traseului cultural european în România a trecut prin locații din Bran, Bușteni, București, Brașov, Pitești, Sibiu, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sighișoara, Târgu Mureș etc., iar popularizarea rutei și demersurile de extindere continuă.

Mai mult, toate aceste rezultate pozitive în procesul de extindere a rețelei în țara noastră au ca obiectiv și lansarea primului circuit de la noi al HCR, propunere ce va oferi oaspeților străini posibilitatea de a vizita locuri unde se pot întâlni cu bunul gust, cultura, istoria, arta, frumusețile naturale ale regiunii, valorile europene și serviciile de calitate.

Zilele trecute, reprezentanții în România ai HCR au prezentat acest circuit, ce are ca puncte de plecare și încheiere Sibiul, fosta Capitală Culturală Europeană în anul 2007. Pachetul turistic propus se numește City Break in Transylvania, se întinde pe patru zile (trei nopți de cazare) și este realizat în colaborare cu una dintre cele mai importante companii de transport aerian internațional .

City Break in Transylvania propune turiștilor locații deosebite pentru servirea meselor sau pauzele de cafea, un tur al centrului orașului Sibiu, cu vizitare celor mai importante obiective (Piața Mare, Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului, Piața Mică, Muzeul Farmaciei, Podul Mincinoșilor, Piața Huet, Catedrala Ortodoxă, Catedrala Evanghelică, strada Cetății și Sala Thalia), o escapadă pe „Cel mai spectaculos drum din lume – Transfăgărășanul”, vizita la Bâlea Cascadă și Bâlea Lac cu drumeții scurte în zona frumoasă și deosebit de sălbatică a Masivului Făgăraș, vizitarea Mănăstirii Cisterciene de la Cârța, o excursie de zi în Brașov (cu vizitarea Pieții Sfatului, Bastionului Țesătorilor, Bisericii negre, Turnului Negru, Turnului Alb) și la Bran (cu vizitarea Castelului Bran).

Cazarea turiștilor va fi asigurată la fosta Reședință de Vară a baronului Samuel von Brukenthal – Palatul Brukenthal Avrig.

Acest prim circuit turistic lansat de Historic Cafes Route pentru turiștii ce doresc să viziteze România se desfășoară într-o zonă unde, în viitorul apropiat, vor fi extinse alte două trasee culturale ale Consiliului Europei: Ruta Habsburg și Ruta Europeană a Bisericilor/Mănăstirilor Cisterciene.

În afara acestui produs turistic, oficialii HCR Romania au inițiat demersurile și pentru alte propuneri destinate celor ce doresc să ne viziteze, unele dintre acestea urmând a asigura conexiunea cu alte trasee culturale europene ce străbat țara noastră.

Historic Cafes Route este o rețea europeană ce asigură membrilor protecția și promovarea ideii de ”cafenea istorică” în întreaga lume, accesul la experți și expertize internaționale. Intrarea în rândul cafenelelor istorice recunoscute oficial de Consiliul Europei aduce fiecărei locații multe beneficii, mai ales în ceea ce privește imaginea și popularitatea în rândul clienților europeni și nu numai. Rețeaua HCR va contribui la promovarea României, a celor mai frumoase locații istorice din țara noastră, a principiilor și valorilor europene. Locațiile membre în HCR vor proteja și promova cultura, patrimoniul istoric, arta, arhitectura si gastronomia de calitate.

Historic Cafes Route este unul dintre cele 48 de Trasee Culturale al Consiliului Europei și a primit certificarea oficială în toamna anului 2022.

    Trimite prin e-mail