marți, 23 mai 2023

Publicat la 5/23/2023 10:41:00 a.m. de

FOTO. S-a deschis Expo Apa! Președintele Asociației Române a Apei, Ilie Vlaicu, a deschis evenimentul

 S-a deschis Expo Apa, Forumul Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2023. Președintele Asociației Române a Apei, Ilie Vlaicu, a deschis evenimentul, care va dura trei zile. 

FOTO: Mesagerul de Sibiu 

La eveniment este prezentă inclusiv Astrid Fodor.

Totodată, participă toate companiile de apă din România, gazda fiind compania Apă Canal Sibiu, prin directorul general Vasile Maier.

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” este Conferinţa Tehnico-Stiinţifică Internațională, organizată de Asociaţia Română a Apei, în parteneriat cu International Water Association și în colaborare cu Universitatea Politehnică Bucureşti, respectiv Universitatea de Tehnică de Construcţii Bucureşti.
Câteva dintre prezentările incluse și temele abordate:
– „Evaluarea economică a utilizării biogazului pentru producerea de energie în stațiile de epurare a apelor uzate”), prezentare susținută de Profesor Konstantinos P. Tsagarakis – Universitatea Tehnică Creta
– „Impactul schimbărilor climatice asupra surselor de apă de suprafaţă (lacuri) şi efectul creat asupra apei potabile, Ing. Orest TROFIN – APAVITAL S.A.
– „Combinarea ozonului cu biofiltrarea pentru eliminarea contaminanților emergenți din apa potabilă și aplicațiile de reutilizare a apei”, Kenny Khoo – Managing Director, Xylem Water Solutions Kft.
– “Dezvoltarea de noi tehnologii privind aplicabilitatea membranelor ultrafiltrante în stațiile de epurare de capacități mici și medii” Waterflow INNOVATION și CW WATER.
Programul activităților este complex, reflectând preocupările pentru introducerea progresului tehnic, facilitarea schimbului de idei și soluții aplicative între manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate.
    Trimite prin e-mail