joi, 18 mai 2023

Publicat la 5/18/2023 03:34:00 p.m. de

FOTO. ISU, EXERCIȚIU: cutremur la o școală din Mediaș

Pompierii sunt primii care răspund la apel în cazul unui cutremur, fiind responsabili de salvarea vieții și protejarea proprietății. Pompierii Detașamentului Mediaș au desfășurat astăzi un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la o unitate de învățământ din municipiului Mediaș, prin care a fost simulată intervenția în caz de cutremur, unde au fost surprinse mai multe victime.

FOTO: ISU Sibiu
S-a intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară, un echipaj SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, un container multirisc și două autospeciale de primă intervenție.

Pregătirea oamenilor în caz de cutremur este de o importanță crucială pentru siguranța și supraviețuirea lor într-o astfel de situație de urgență. Exercițiile de simulare a cutremurului sunt un mod eficient de a oferi oamenilor instrucțiuni și sfaturi de urmat în caz de cutremur real, astfel încât aceștia să știe cum să-și protejeze viața și proprietatea în timpul unui dezastru natural.
ISU Sibiu reamintește că desfășoară periodic astfel de exerciții, întrucât sunt benefice atât pentru antrenarea forțelor de intervenție cât și pentru întreaga comunitate.
    Trimite prin e-mail