miercuri, 17 mai 2023

Publicat la 5/17/2023 11:41:00 a.m. de

Auxila Mediaș, demonstrații de resuscitare în Mediaș și zona de nord a județului

Școala Postliceală Auxila continuă acțiunile de voluntariat în zona de nord a județului Sibiu.
 
 
Școala Postliceală Auxila Mediaș a desfășurat recent, prin intermediul voluntarilor săi, o serie de demonstrații de resuscitare în unități de învățământ, instituții publice, dar și la societăți comerciale. Acestea au avut peste 2000 de beneficiari în Mediaș, Dumbrăveni, Agnita, Copșa Mică și alte localități. Participanții la aceste acțiuni au avut ocazia să vadă cum se face resuscitarea cardio-respiratorie, cum se folosește defibrilatorul și cum se efectuează corect manevra Heimlich, folosită pentru eliminarea corpilor străini blocați la nivelul căilor respiratorii.

 
Peste 2.000 beneficiari
 
Voluntarii unității de învățământ au fost coordonați de profesorul de nursing Rodica Boian. „În acest an școlar, voluntarii Auxila coordonați de profesorul de nursing Rodica Boian, au efectuat demonstrații de resuscitare, de folosire a defibrilatorului și a Manevrei  Heimlich, salvarea unei persoane de la sufocare. Peste 2.000 de elevi din Mediaș, Agnita, Dumbrăveni, Copșa Mică și alte localități din zona de nord a județului Sibiu au participat la demonstrațiile noastre. În zilele noastre, a salva o viață nu trebuie să fie doar un slogan și altfel, școala noastra va continua acțiunile de voluntariat și în perioada următoare”, arată Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Cortul Auxila

 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, va desfășura și anul acesta, acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului dar și din satul aparținător Ighișu Nou.
În curând vom demara acțiunea tradițională a școlii noastre, intitulată Cortul Auxila, pe care o realizăm în colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș. Prin intermediul acesteia, vom măsura funcțiile vitale ale unui număr de aproximativ 4.000 de medieșeni”, anunță Viorel Pasc.
    Trimite prin e-mail