marți, 4 aprilie 2023

Publicat la 4/04/2023 08:17:00 a.m. de

Reabilitare cu bani europeni. Au început lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul Ighișului

Contractul semnat cu firma Strabag are o valoare de 19,76 milioane de lei și beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile. Proiectul presupune modernizarea și reabilitarea drumului cu structură din asfalt, realizarea de trotuare și pistă de bicicliști. Totodată, se va extinde sistemul de iluminat public și infrastructura pentru cabluri, se va construi unui zid de sprijin din beton armat și se va realiza rețeaua de canalizare pluvială.


 
Zilele trecute s-a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul care leagă municipiul Mediaș de satul aparținător Ighișu Nou. Obiectivul de investiții Reabilitare/modernizare strada Ighișului”, face parte din cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în municipiul Mediaș”. Au început lucrările la drumul care face legătura între Medias și satul aparținător Ighișul Nou. În această investiție sunt incluse următoarele lucrări: reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de trotuare pentru trafic pietonal cu dale din beton vibropresat, pistă specială pentru bicicliști, reabilitarea unui număr de 12 podețe, modernizarea sistemului de canalizare pluvială, ziduri de sprijin consolidate, rețea de iluminat eficientă energetic. Etapă cu etapă, toate proiectele promise în Broșura pe care am distribuit-o în formă tiparită, dar și pe rețelele de socializare încep să prindă contur. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare și pentru mesajele de susținere transmise spune Primarul Gheorghe Roman.
 
Lucrările efectuate
 
Proiectul presupune modernizarea/reabilitarea drumului de legătură dintre municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, cu structură din asfalt, realizarea de trotuare și pistă de bicicliști, extinderea sistemului de iluminat public și infrastructură pentru cabluri, zid de sprijin din beton armat, rețea canalizare pluvială. 
În mod concret, lucrările propuse în cadrul proiectului constau în intervenții pentru asigurarea scurgerii apelor, lucrări de șanțuri, rigole și canalizare pluvială, modernizare/reabilitare stradă cu îmbrăcăminte asfaltică, dar și realizarea de trotuare și pistă de bicicliști. Totodată, se vor face intervenții pentru asigurarea capacității portante, lucrări de refacere a infrastructurii și suprastructurii rutiere, intervenții pentru asigurarea siguranței circulației, lucrări pentru semnalizare verticală, orizontală și parapete de protecție, intervenții pentru consolidarea taluzurilor zid de sprijin, respectiv lucrări de amenajare canalizație subterană pentru cabluri electrice și de telecomunicații
 
Drumul în cifre
 
Suprafața totală a drumului de legătură dintre municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou este de 52.157 metri pătrați. Dintre aceștia, carosabil sunt 30.767 metri pătrați, acostamente 2.360 de metri pătrați, 2.801 metri pătrați trotuare, pistă bicicliști 10.064 metri pătrați și 2.747 metri pătrați rigole. De asemenea, în zonă există podețe, borduri și ziduri în suprafață de 863 metri pătrați, precum și 2.555 metri pătraț
i de zone verzi.
    Trimite prin e-mail