miercuri, 26 aprilie 2023

Publicat la 4/26/2023 02:52:00 p.m. de

Petrecere de 1 Mai la Barajul de la Ighiș

Medieşenii sunt aşteptaţi în număr mare să petreacă de 1 Mai la Barajul de la Ighişu Nou. Primăria Municipiului de pe Târnava Mare organizează o manifestare dedicată tuturor persoanelor interesate. Aceasta va cuprinde recitaluri ale unor artişti de renume ai muzicii populare românești, dar și ale unor artiști și ansambluri locale.
 
 
Maialul se va desfaşura pe data de 1 mai, începând cu ora 11:00 în zona Barajului de la Ighişu Nou. Manifestarea a ajuns la cea de-a treisprezecea ediţie în municipiul de pe Târnava Mare. „Voia bună, cântecul și jocul popular vor anima și în acest an serbarea câmpenească Maial, eveniment folcloric de excepție organizat de Primăria municipiului Mediaș, luni, 1 mai 2023, la Barajul Ighiș, cu începere de la ora 11:00”, anunță Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Artişti de renume
 
Bere, mici, muzică bună, distracţie, coroborate cu vremea care se anunță frumoasă şi călduroasă, vor fi ingredientele evenimentului organizat la Mediaș de 1 Mai. Ca și în anii anteriori, medieşenii care vor veni să petreacă împreună această zi la Barajul de la Ighişu Nou, vor avea parte de un program artistic bogat. Pe scena special amenajată vor urca artişti de renume ai muzicii populare româneşti, dar și soliști și ansambluri din Mediaș și zonă. „Vă așteptăm să petrecem împreună sărbătoarea primăverii și a Zilei de 1 Mai în compania renumiților interpreți de muzică populară: Maria și Mihai Nemeș, Ciprian și Mihaela Istrate, Ramona și Petrică Vița, Adina Roșca, Cătălin Doinaș, Robert Târnăveanu, Alexandru Pop și Bogdan Toma. Alături de aceștia, la eveniment vor fi prezenți soliștii vocali și ansamblurile folclorice ale zonei Târnavelor: Costel Popa, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurelian Suciu, Dan Filuț Tabără, surorile Diana și Bianca Crețu, Aurica Bacea și Natalia Matyas alături de Ansamblurile folclorice «Târnavele» și «Muguri de pe Târnave» din Mediaș, coordonate de profesor doctor Vasile Stoia.
Spectacolul folcloric se va bucura, de asemenea, de prezența Ansamblului artistic profesionist «Rapsodia Călimanilor» din Toplița și Grupul instrumental «Ceterașii de pe Câmpie»”, mai spune Anamaria Prodan.
 
În cinstea primăverii
 
Maialul este o serbare câmpenească în cinstea primăverii. Dedicată la origine zeului vegetaţiei, protector al vitelor, cailor, holdelor, viilor şi livezilor, se mai numeşte şi Arminden şi este celebrată la 1 mai.
    Trimite prin e-mail