miercuri, 12 aprilie 2023

Publicat la 4/12/2023 01:33:00 p.m. de

Mark Bărdaș, debut cu medalie la U15!

La numai 12 ani, speranța tenisului de masă din județ Mark Bărdaș a reușit un loc 3 cu echipa, săptămâna trecută, la Campionatul Național Echipe și Individual Juniori U15, întrecere desfășurată la Bistrița. O medalie de bronz care vine să certifice valoarea tânărului jucător din Dumbrăveni, care se antrenează sub coordonarea antrenorului Ioan Corburean.
 
Mark a cucerit bronzul cu echipa CSȘ Odorheiu Secuiesc I (foto: facebook)

Mark se pregătește acasă, la Dumbrăveni, însă în lipsa unui club afiliat la Federație a participat la competiție pentru CSȘ Odorheiu Secuiesc I, alături de Marton Sebok și Krisztof Gelei. „Bravo copii, chiar dacă sunteți cu 2,3 ani mai mici, ați reușit o super performanță. Bravo Mark, ți-ai făcut singur un cadou frumos de ziua ta (nr - în 8 aprilie a împlinit 12 ani)“, a transmis tatăl lui Mark după competiție.
 
La prima participare la Campionatul Național Juniori U15, Mark Bărdaș a evoluat așadar promițător, în condițiile  în care a avut în față adversari mai mari, ceva mai experimentați. Sportivul care se pregătește și participă la întrecerile de amatori alături de colegii de la Spartanii Dumbrăveni, s-a clasat pe locul 9 la individual, iar la dublu băieți pe locul 5.
 
La individual, Mark Bărdaș a ieșit din grupa de calificare 8 cu trei victorii, reușind să treacă în primul tur de Alex Baican, scor 3-0. A cedat în 16-imi la Matei Eparu (CS Rapid București), sportiv născut în 2009.  
 
La dublu masculin a făcut pereche cu Krisztof Gelei, reușind să treacă în primul tur de Picu/Andrejevic cu 3-1, apoi de Postolache/Neagoe cu 3-2. În sferturi, Bardaș/Gelei a cedat la Rus/Carabaș, scor 0-3, pereche care vea să joace finala întrecerii.
Reamintim, în 2022, tânărul nostru sportiv a făcut parte din lotul României pentru Campionatul European de juniori 11 ani. S-a remarcat la Campionatele Naționale de anul trecut, unde a devenit campion cu echipa CSȘ Odorheiu Secuiesc la categoria sa de vârstă. 
 
Tot la Campionatul Național Echipe și Individual Juniori U15, cu 3 înfrângeri o victorie în grupa I de calificare, echipa feminină a CSM Mediaș a intrat pe tabloul 9-16, reușind o victorie în primul tur la LPS NR Constanța II, încheind așadar pe 12-13.
 
Campionatul Național Echipe și Individual Juniori U15 a avut loc la Bistrița, între 5-9 aprilie.
 
Toate rezultatele, pe site-ul FRTM---> http://bit.ly/3Uhp71T
    Trimite prin e-mail