joi, 20 aprilie 2023

Publicat la 4/20/2023 11:03:00 a.m. de

Lucrări de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și a rețelelor de canalizare în Cartierul Gura Câmpului

 APA TÂRNAVEI MARI derulează în această perioadă proiectul major de investiții „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, cu finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. În prezent se desfășoară lucrări în cartierul Gura Câmpului.

În cadrul acestui proiect, APA TÂRNAVEI MARI desfășoară, în prezent, lucrări la rețeaua de apă și rețeaua de canalizare în municipiul Mediaș, în cadrul contractului ATM-CL-01 „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș”. Antreprenorul executant al acestor lucrări este Asocierea dintre S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. (Leader), S.C. LUDWIG PFEIFFER (Asociat).

Contractul de lucrări are o valoare de 133.262.972,39 lei fără TVA și o durată de execuție de 31 luni.

Lucrările au început în Cartierul Gura Câmpului, unde sunt prevăzute lucrări de reabilitare a rețelei de apă pe străzile: Baznei, Toamnei, Pe Cetate, Păltiniș, Tineretului, C. I. Parhon, 1 Decembrie, Grădinarilor, Aleea Sovata, Merilor, Istria, Aleea Eforie, Luduș, Tomis și lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe străzile: Baznei, Marțian Negrea, Toamnei, Nucului, Pe Cetate, Păltiniș, Tineretului, C. I. Parhon, 1 Decembrie, Grădinarilor, Aleea Sovata, Merilor, Aleea Borsec, Aleea Eforie, Cluj, Govora, Turda, Luduș, Tomis, Titus Andronic.

În prezent, sunt în curs de execuție lucrări de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și a rețelelor de canalizare în Cartierul Gura Câmpului, pe următoarele străzi:

Rețele de apă potabilă:

-  strada Luduș, pe o lungime de 197 ml, între strada 1 Decembrie si strada Turda, se înlocuiesc conductele din Azbociment cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polietilenă înaltă densitate cu diametrul de 110 mm.

-  strada Tomis, pe o lungime de 330 ml, între strada 1 Decembrie si strada Istria, se înlocuiesc conductele din Azbociment cu o vechime de peste 40 de ani, cu conducte noi din Polietilenă înaltă densitate cu diametrul de 160 mm.

-   strada Istria, pe o lungime de 215 ml, între strada 1 Decembrie si Centrul de Recuperare, se înlocuiesc conductele din Oțel cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polietilenă înaltă densitate cu diametre de 110 mm și 160 mm.

-  Strada C.I.Parhon, pe o lungime de 242 ml, între strada 1 Decembrie si strada Tineretului, se înlocuiesc conductele din Fontă cu o vechime de peste 60 de ani, cu conducte noi din Polietilenă înaltă densitate cu diametre de 110 mm și 160 mm.

-   strada Tineretului, pe o lungime de 125 ml, între strada C.I.Parhon si strada Păltiniș, se înlocuiesc conductele din Oțel cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polietilenă înaltă densitate cu diametrul de 160 mm.

 Rețele de canalizare menajeră:

-   strada 1 Decembrie, pe o lungime de 1.676 ml, între strada Titus Andronic si strada Baznei, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă și PAFSIN cu diametre între 300 mm și 800 mm.

-  strada Luduș, pe o lungime de 241 ml, între strada 1 Decembrie si strada Turda, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă cu diametrul de 300 mm.

-  strada Cluj, pe o lungime de 299 ml, între strada 1 Decembrie si strada Nucului, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă cu diametrul de 300 mm.

-  strada Tomis, pe o lungime de 414 ml,  între strada 1 Decembrie si strada Istria, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 40 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă cu diametrul de 300 mm.

-  strada C.I.Parhon, pe o lungime de 202 ml între strada 1 Decembrie si strada Tineretului, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 60 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă cu diametrul de 300 mm.

-       - strada Tineretului, pe o lungime de 86 ml, între strada C.I.Parhon si strada Păltiniș, se înlocuiesc conductele din Tuburi de Beton cu o vechime de peste 50 de ani, cu conducte noi din Polipropilenă cu diametrul de 300 mm.

„Lucrările constau în înființarea de noi rețele de alimentare cu apă și de canalizare și înlocuirea rețelelor existente cu durata normată de viață depășită, cât și a celor din zonele care au prezentat frecvent avarii în ultimii ani. Calitatea îmbunătățită a serviciilor va rezulta în creșterea calității mediului înconjurător și standardelor de viață ale locuitorilor din aria proiectului, asigurându-se, totodată, îndeplinirea normelor în vigoare în domeniul apei potabile și al apei uzate.

În cazul întreruperilor furnizării apei, ca urmare lucrărilor programate, clienții din zonele afectate vor fi anunțați cu cel puțin 24 ore înainte, prin publicarea de anunțuri pe website-ul www.apatarnavei.ro și pagina de Facebook a companiei, cât și în presa locală.

Cu toate acestea, apariția unor avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă.

APA TÂRNAVEI MARI face eforturi susținute pentru a anunța și remedia cât mai operativ avariile, în scopul informării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului, la parametri normali.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate în beneficiul comunității noastre și în mod direct al dumneavoastră, al consumatorilor finali.

Pentru solicitări și sesizări, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@apatarnavei.ro și la numărul de telefon 0269 845 919, urmând indicațiile audio.“, anunță Apa Târnavei Mari SA.

    Trimite prin e-mail