luni, 17 aprilie 2023

Publicat la 4/17/2023 09:55:00 a.m. de

Primarul Gheorghe Roman, la „Țuru“: „A fost o bucurie să ne reîntâlnim“

Câteva sute de medieșeni, dar și turiști români și din străinătate s-au bucurat ieri împreună, în Sfânta zi de Paști. Au asistat la tradiționalul joc Țuru desfășurat ca-n fiecare an, după slujba de Înviere, în cartierul Moșnei. Unic în România, cu reguli sunt asemănătoare cu cele ale oinei, jocul e prilej de întâlnire, de sărbătorire împreună cu vecinii, cu semenii, a Învierii Domnului. După joc, participanții au gustat din cozonaci şi celelalte mâncăruri specifice sărbătorii Paştelui.
Foto: facebook/Gheorghe Roman 


„Hristos a înviat!
Tradiția “Jocului de Țuru“  în orașul nostru a fost respectată și în acest an. Sute de medieșeni au ales să petreacă câteva ore în prima zi de Paște urmărind programul folcloric și jocul de Țuru pregătite de municipalitate împreună cu medieșeni dornici să păstreze tradiția.
Le mulțumesc atât celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, cât și medieșenilor prezenți.
Atât pentru mine, dar cred că și pentru fiecare om prezent la eveniment, a fost o bucurie să ne reîntâlnim și să dialogăm în cea mai importantă zi a creștinătății.“, a transmis ieri primarul Gheorghe Roman, prezent la manifestare.

 
Tradiția organizării Jocului „Țuru“ continuă datorită implicării Primăriei municipiului Mediaș, care a plasat evenimentul pe unul dintre cele mai importante locuri în agenda culturală a municipalității. Ca și în anii precedenți, jocul a fost însoțit de un spectacol de cântece și dansuri populare. I-au încântat pe cei prezenți Costel Popa, Emilia Muntean, Luminița Dejan, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Bianca și Diana Crețu, Natalia și Alin Matyas, ansambluri de dansuri populare.  










    Trimite prin e-mail