miercuri, 12 aprilie 2023

Publicat la 4/12/2023 10:55:00 a.m. de

Bazar Caritabil de Paști în incinta Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș

În preajma sărbătorilor de Paști, elevii de la Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș au venit în sprijinul semenilor aflați în nevoie printr-o acțiune demnă de toată lauda. Au gătit prăjituri și au participat la un Bazar Caritabil de Paști desfășurat chiar pe holurile instituției de învățământ. Banii strânși au fost utilizați la achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte și produse de strictă necesitate, care au fost înmânate beneficiarilor în Săptămâna Mare. Mai mult, Clubul Leo de la LTAS a organizat prima acțiune umanitară după ce s-a relansat la începutul acestui an. Alături de Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul liceului, a strâns fonduri pentru ajutorarea unei familii din municipiul Mediaș aflată într-o situație materială precară.

 
Vestea organizării acestui bazar a fost adusă chiar de reprezentanții liceului medieșean.
„Cu ocazia sărbătorilor de Paști unitățile de învățământ din municipiul Mediaș au organizat Bazare dedicate sărbătorilor pascale. Liceul Teoretic Axente Sever nu a făcut excepție însă scopul bazarului organizat în liceul nostru a fost unul mult mai profund.
Reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Liceului Teoretic Axente Sever și ai Clubului Leo și-au unit forțele pentru o cauză nobilă. Este vorba despre ajutorarea unei familii din municipiul Mediaș aflată intr-o situație materială precară, astfel încât aceasta să poată beneficia de un strop de bucurie și de sărbători pascale pline de lumină și căldură în suflet. Și chiar dacă pare un clișeu, ideea de a fi mai buni de sărbători este însoțită de mulțumirea fiecăruia dintre noi de a readuce un zâmbet pe buzele celor cu care destinul a fost mai puțin darnic.
Acesta a fost gândul care i-a animat pe axentiști cu ocazia organizării unui Bazar Caritabil de Paști. Elevii liceului nostru au gătit prăjituri și dulciuri pentru toate gusturile, care au fost expuse in holul unității noastre de învățământ în zilele de 3 și 4 aprilie. Sumele de bani strânse cu ocazia acestui bazar au fost utilizate pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte și produse de strictă necesitate, care au fost înmânate beneficiarilor în Săptămâna Mare.
Clubul Leo de la Liceul Teoretic Axente Sever se află la prima acțiune umanitară după ce s-a relansat la începutul anului 2023. Președinta clubului este Raluca Todirel din clasa a X-a Filologie, ajutată de vicepreședintele Cătălin Herciu din clasa a X-a Matematică Informatică. De remarcat buna colaborare între Leo Club Mediaș și Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic Axente Sever, colaborare care suntem convinși că se va manifesta și pe viitor.
Cluburile LEO încurajează tinerii să deprindă calități de leadership prin participarea în activități de servicii sociale. Membrii unui club Leo conduc diverse proiecte în domeniile sănătății, pentru persoanele în vârstă, pentru copii, pentru persoane cu dizabilități, promovând și activități de dezvoltare personală.“, a transmis LTAS.




    Trimite prin e-mail