vineri, 21 aprilie 2023

Publicat la 4/21/2023 12:32:00 p.m. de

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va avea linie internă de autobuz. Boc: „Intrăm în rând cu lumea”

 

Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca va avea cursă internă de autobuz. Potrivit primarului Emil Boc, aceasta va fi inaugurată la începutul lunii viitoare.

 Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca va avea cursă internă de autobuz/ Foto: Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Sergiu Răzvan

 

 În parcarea Aeroportului din Cluj va funcționa o line de autobuz care va ajuta pasagerii să tranziteze mult mai ușor zonele de ieșire și intrare. Linia pusă la dispoziție de CTP ar fi trebuit să funcționeze din 2020, dar contextul pandemiei de COVID-19 a împiedicat deschiderea unei astfel de linii.


Potrivit primarului Emil Boc, cel mai posibil în luna mai 2023 va exista o linie de transport internă de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

„Vom avea cel mai probabil începând cu luna mai, posibil în primele zile din mai, o linie de transport dedicată pentru Aeroport. Vom avea autobuz de la aeroport pentru că nu am liniște până când nu se rezolvă această problemă de la aeroport așa cum o văd în toate capitalele și orașele din Europa. Adică transport public, nu doar alte forme alternative ci transport public să pui la dispoziție și un regim civilizat și ordonat de folosire a taximetrelor. 


Dacă Bucureștiul a reușit, bine, a trebuit să moară un om, atunci când a fost chestiunea cu persoana din Japonia care a decedat (Studentă din Japonia, ucisă lângă DN1 după  ce abia aterizase pe Otopeni, în 2012 - n.red.), și Bucureștiul și-a pus un sistem de taximetrie modern care mergi și scanezi la un automat ce tip de taxi dorești, la ce preț și vine la comandă. Noi nu putem să facem acest lucru? Nu cred că suntem mai prejos să avem un asemenea sistem pe care l-am văzut în atâtea capitale europene (…) Vom avea transport public la aeroport, întrând în rând cu lumea și repet, nu aș vrea să aruncă o anatemă ocară peste taximetriștii din Cluj, taximetria din oraș este un serviciu de calitate și asta ne zic și oamenii și turiștii. Avem anumite probleme cu anumite persoane și acestea trebuie corectate”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

„Domnul primar a pregătit de mai mult timp ca autobuzele să intre în fața terminalelor. Este un mare avantaj pentru pasageri și aeroport. Va fi un sprijin deosebit. Bineînțeles că se poate organiza o bandă pentru autobuz, o bandă diferită pentru taximetre (pentru a nu crea aglomerație între taxi-uri și autobuz - n.red.). Am avut discuții cu domnul primar Emil Boc și domnul Neag ( Directorul CTP Cluj-Napoca - n.red. ) și au promis că în acest an, până în vară autobuzul va opri în fața aeroportului”, a declarat pentru monitorulcj.ro, David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

    Trimite prin e-mail