vineri, 24 martie 2023

Publicat la 3/24/2023 10:56:00 a.m. de

Ziua Francofoniei, sărbătorită și la Mediaș

Elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială nr 7 din Mediaș au celebrat Ziua Francofoniei, printr-o manifestare desfășurată la sediul Asociației Fran Mediensis.

 
„În fiecare an pe 20 martie, 74 de țări, membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Această sărbătoare a limbii franceze a fost marcată în mod festiv și la Medias, miercuri 23 martie. Asociația Fran-Mediensis și-a deschis porțile elevilor care i-au trecut pragul cu ocazia Zilei Internațională a Francofoniei, eveniment dedicat vorbitorilor și iubitorilor limbii franceze din întreaga lume.
Manifestarea culturală a beneficiat de participarea elevilor de la două unități de învățământ gimnaziale din municipiul Mediaș. Este vorba de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, îndrumați de doamna profesoară Florența Catană și ai Școlii Gimnaziale numărul 7, sub îndrumarea doamnei profesoare pentru învățământul primar Sanda Briciu.
Prichindeii Școlii Gimnaziale numărul 7 au încântat publicul prezent la sediul Asociației Fran Mediensis cu un dans tematic în culorile drapelului național al Franței. Nu au lipsit nici tricourile decorate festiv cu elemente ale culturii franceze, în prim plan aflându-se celebrul turn Eiffel, considerat pe drept cuvânt simbolul definitoriu al Parisului.
La final doamna Mihaela Gabor, președinta Asociației Fran Mediensis, a oferit elevilor care au trecut pragul instituției o diplomă de participare la Festivalul Francofoniei, diplomă care confirmă talentul și creativitatea micilor francofoni, atașamentul față de limba franceză precum și bogăția și diversitatea spațiului francofon.“, a transmis Costy Schiau.
    Trimite prin e-mail