joi, 23 martie 2023

Publicat la 3/23/2023 01:35:00 p.m. de

Elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș în stagiu de practică în Germania

Zece elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș se află, timp de două săptămâni, în Germania. Aceștia participă la un stagiu de practică, în cadrul unui proiect Erasmus +, intitulat ,,Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“.


Elevii au ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale, dar și de comunicare în limba germană. „În perioada 15-29 martie 2023, 10 elevi însoțiți de un cadru didactic se află în Germania în cadrul proiectului Erasmus+, «Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european», proiect finanțat de Uniunea Europeană. Timp de două săptămâni, elevii vor face practică la partenerul german BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH, se vor familiariza cu sistemul de îngrijire german și își vor dezvolta comunicarea în limba germană. Nu este neglijată nici latura culturală a proiectului nostru și în general a proiectelor Erasmus+. Cei zece elevi vizitează zona Frankfurt, Wetzlar și Braunfels. Ne bucurăm că noi, Școala Postliceală Auxila Mediaș, facem parte din marea familie Erasmus +”, spune Viorel Pasc, directorul unității de învățământ.
Mobilitatea la care participă elevii este a doua din cadrul acestui proiect. În luna iulie a anului trecut, alți zece elevi au efectuat un stagiu de practică de două săptămâni în Germania. De asemenea, în luna septembrie 2022, cinci profesori de la Școala Postliceală Auxila s-au specializat în Germania. Cadrele didactice au avut ocazia să își perfecționeze cunoștiințele profesionale, să vadă modul de lucru în sistemul de îngrijire din Germania, interacțiunea cu pacienții  și au participat totodată la realizarea un ghid de bune practici. 
    Trimite prin e-mail