miercuri, 1 martie 2023

Publicat la 3/01/2023 11:21:00 a.m. de

ACS Mediaș e gata de luptă! Suporterii se mobilizează pentru prima deplasare

ACS Mediaș e gata de luptă. Duminică, de la ora 11, va disputa prima partidă oficială din acest an, în deplasare, cu AFC Tălmaciu, în optimile Cupei României, zona Sibiu. Suporterii organizează deplasare.


Noua echipă a Mediașului a încheiat cu o victorie seria meciurilor de pregătire din pauza competițională. Sâmbătă, formația pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca a învins cu scorul de 4-0 ASA Târgu-Mureș, echipă care evoluează în Liga a III-a. Adrian Șulea a marcat două goluri, iar Gabriel Țala și Cristian Pajco au înscris fiecare câte o dată. 
Medieșenii au început jocul în formula Ionuț Neacșa, Cristian Maxim, Andrei Moldovan, Bogdan Jica, David Potor, Alex Socaci, Sebastian Bîrsan, Cristian Chifu, Gabriel Țala, Lucian Noian și Cristian Câmpean. Gabriel Țala a marcat din lovitură de pedeapsă și a stabilit scorul pauzei, iar în repriza secundă Adrian Șulea a reușit o dublă, iar Cristian Pajco a înscris și el un gol.
 
Bilanț foarte bun
 
ACS Mediaș a avut programate un număr de șapte partide de verificare în pauza competițională dintre turul și returul campionatului Ligii a 4-a. Gruparea de pe Târnava Mare a reușit să câștige cinci dintre jocurile de verificare, unul l-a terminat la egalitate și a cedat unul singur, la limită. Adversarii au fost echipe din Ligile a treia și a patra. În ordinea în care s-au disputat jocurile, medieșenii au învins ACS Viitorul Vama Seacă cu scorul de 7-0, au pierdut cu 1-0 partida cu ACS Târgu Mureș, iar apoi au învins CS CIL Blaj cu scorul de 10-1. Au urmat apoi două jocuri la Cluj-Napoca, remiza cu SCM Zalău, scor 1-1 și victoria cu Viitorul Cluj, scor 1-0. Ultimele două jocuri de verificare s-au disputat săptămâna trecută la Mediaș. ACS a învins Unirea Ungheni cu scorul de 2-1, respectiv ASA Târgu-Mureș cu scorul de 4-0. Ambele echipe evoluează în Liga a 3-a.
 
10 nume noi
 
ACS Mediaș și-a întărit serios lotul în pauza de iarnă. Gruparea de pe Târnava Mare a transferat jucători în toate compartimentele. Astfel, în returul de campionat vor evolua pentru formația pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca, portarul Ionuț Neacșa, fundașii Alpar Birtalan și Cristian Maxim,  mijlocașii Claudiu Morariu, Cristian Daniel Chifu, Adrian Șulea, Lucian Sîncelean, David Potor și Raul Hăjmășan, respectiv atacantul Adrian Cîrstean.
 
Răspuns negativ
 
Conducerea clubului medieșean își dorește ca echipa să evolueze pe Stadionul Gaz Metan. În acest sens au fost făcute demersuri către societatea Transgaz, administratorul stadionului, care au rămas, cel puțin deocamdată, fără niciun rezultat.  „În urma ultimelor informații aparute în presă, dorim să aducem la cunoștință că am făcut mai multe solicitări pentru a prelua stadionul Gaz Metan. Din păcate răspunsurile nu au fost cele pe care ni le doream. Oarecum, este o normalitate având în vedere cele întâmplate, în trecut, la clubul Gaz Metan. Dorim să ne departajăm complet de cele întâmplate la fostul club. Suntem o entitate nouă, curată și transparentă care are peste 350 de copii ai orașului. Sperăm să fim luați în seamă deoarece peste 2 săptămâni începem campionatul iar terenul Sparta nu ne oferă facilitățile pe care ni le dorim”, spune Ionuț Buzean, președintele ACS Mediaș.
 
Primul meci oficial
 
Gruparea de pe Târnava Mare va disputa la sfârșitul acestei săptămâni primul meci oficial din acest an în deplasare, cu AFC Tălmaciu. Partida contând pentru optimile Cupei României, zona Sibiu, se va disputa în duminică, 5 martie, de la ora 11:00, la Tălmaciu. Cele două echipe s-au întâlnit și în turul de campionat din Liga a 4-a. În etapa a cincea a turului, desfășurată pe 1 octombrie 2022, medieșenii s-au impus fără drept de apel cu scorul de 17-0. De altfel, ACS ocupă primul loc în serie, iar adversarul locul 12, penultimul al clasamentului.
 
Suporterii organizează deplasare
 
Suporterii echipei medieșene strâng și ei rândurile. Organizează deplasare pentru partida de duminică de la Tălmaciu, din Cupa României. „Deplasarea suporterilor se face cu mașini personale, iar plecarea va avea loc din zona Teracotei, ora 09.00. Pentru ca NIMENI să nu rămână acasă, persoanele care dispun de locuri libere în mașini, sunt rugate să fie prezente în locul specificat mai sus. Costul deplasării : 20 ron. Vă așteptăm în sectorul rezervat galeriei noastre“, transmite Suporteri ACS Mediaș.
    Trimite prin e-mail