marți, 7 februarie 2023

Publicat la 2/07/2023 05:42:00 p.m. de

Via Transilvanica, în dialog cu autoritățile

Municipiul Mediaș a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire sub genericul „Via Transilvanica în dialog cu autoritățile“. 


Evenimentul a fost organizat de către Asociația Tășuleasa Social și a avut ca scop discutarea problemei exploatării agresive a pădurilor, care face câteodată un traseu turistic impracticabil pentru mulți ani. Ideea întâlnirii a fost aceea de a iniția un dialog cu autoritățile pentru a diminua pe cât posibil efectul acestei probleme. La întâlnirea de la Mediaș, la care a fost prezent și Ministrul Mediului, Tanczos Barna, au participat reprezentanți ai instituțiilor centrale, primari, reprezentanți ai ocoalelor silvice, șefi de ocoale silvice și pădurari din județele Sibiu, Brașov și Alba. 

Via Transilvanica trebuie să beneficieze de un statut special. Este un proiect de suflet, nu doar pentru mine și inițiatorii săi, ci și pentru toți acei oameni cu care am avut dezbateri dedicate, în ultimele trei zile, despre acest traseu, ajuns, astăzi, la ultima stație, în județul Sibiu. Timp de trei zile
am căutat solu
ții pentru îngrijirea Via Transilvanica, împreună cu 250 primari, reprezentanți ai ocoalelor silvice, instituții din subordinea Ministerului Mediului din județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Alba şi Braşov.  Am analizat, la fața locului, problemele de pe traseul Via Transilvanica iar concluziile ar fi următoarele: trebuie să avem grijă de drumurile forestiere de pe traseu, trebuie să rezolvăm problema câinilor şi trebuie să protejăm și mai mult ariile naturale prin care trece Via Transilvanica.
Multumesc tuturor celor care au participat la întâlniri şi au venit cu propuneri de soluții. Am convingerea că acest proiect, inițiat de organizația Tăşuleasa Social, va putea deveni un brand de țară cu care să ne mândrim“, a declarat Ministrul Mediului, Tanczos Barna. 
    Trimite prin e-mail