marți, 14 februarie 2023

Publicat la 2/14/2023 03:37:00 p.m. de

Un nou cutremur zguduie România. S-a simțit mai tare decât cel de ieri și la Mediaș

S-a cutremurat din nou pământul, în urmă cu câteva momente, în România, preț de câteva secunde.

 
Azi la ora 15.16,57 s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km.

„Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov”, a transmis Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, resimțit și în județul Sibiu, pompierii militari ai ISU Sibiu efectuează recunoașteri în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Sibiu nu au fost primite apeluri pe numărul unic de urgență 112 care să semnaleze pagube materiale sau victime. 
Informații despre măsurile și modul de comportare înainte,  în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI 
❗ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.“, a transmis ISU Sibiu.

Primăria Tg. Jiu a fost evacuată. Au căzut coșuri de fum de pe clădire. Au fost semnalate de asemenea pagube materiale, clădiri avariate ușor. Din fericire, n-au fost înregistrate victime.

    Trimite prin e-mail