joi, 2 februarie 2023

Publicat la 2/02/2023 04:36:00 p.m. de

Strategii de dezvoltare, discutate de directorii aeroporturilor. David Ciceo: „Ne așteptăm ca în 2023 să avem mai mulți pasageri decât în 2019”

Directorii aeroporturilor din România au discutat despre implementarea de strategii de dezvoltare și problemele cu care se confruntă în domeniul aviației, într-o ședință a Asociației Aeroporturilor din România.

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit joi, 2 februarie 2023, într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Brașov. La întâlnire au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile și ai instituțiilor de stat cu atribuții în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile).
Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca: implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației.

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din țară

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.
„Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”, a sintetizat David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Aeroportul din Brașov, operațional din iunie

Înainte de începerea discuțiilor, participanții la întâlnirea organizată de Asociația Aeroporturilor din România au efectuat o vizită în Aeroportul Internațional Brașov, care va deveni operațional la data de 15.06.2023 (în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat).
„Ne onorează faptul că în acest an găzduim, chiar la sediul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, prima zi a ședinței directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România. Astfel, putem spune că cel mai nou și mai modern aeroport din România – dacă luăm în calcul tehnologia de dirijare a traficului prin intermediul turnului remote pe care o implementăm în premieră națională, își face oficial «intrarea» în rândul aeroporturilor din țara noastră, cu atât mai mult cu cât suntem în linie dreaptă în ceea ce privește funcționalizarea obiectivului nostru”, a declarat Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov.
    Trimite prin e-mail