vineri, 24 februarie 2023

Publicat la 2/24/2023 01:39:00 p.m. de

Elevii din Ațel au fost informați despre consecințele consumului de droguri

Școala Gimnazială Ațel a desfășurat zilele trecute o activitate cuprinsă în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu. 
 
 
Elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Ațel au fost informați cu privire la efectele și riscurile consumului de tutun și alcool. Activitatea a fost susținută de către Comisarul șef de poliție Lucian Ghidiu din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu. „Având în vedere că vârsta de debut în consumul de tutun și alcool a scăzut foarte mult, elevii au fost conștientizați cu privire la factorii de risc și protecție în consumul acestor substanțe. Vom continua desfășurarea activităților de prevenire a consumului de droguri la nivelul unității noastre de învățământ în speranța că vom reuși să fim aproape de nevoile elevilor noștri sensibilizându-i și încercând să-i protejăm de acest flagel”, a declarat Cosmin Prișcă, Directorul Școlii Gimnaziale Ațel.
 
Alege libertatea
 
Activitatea desfășurată s-a bazat pe o serie de prelegeri, dezbateri, discuții libere și dirijate în cadrul cărora elevii au făcut schimb de idei și păreri, au adresat întrebări primind astfel informații utile pentru a împiedica consumul de substanțe și măsurile de protecție împotriva acestora. Sub egida „Alege libertatea!”, elevii au fost îndrumați să conștientizeze pericolul cauzat de consumul de droguri, prezent tot mai des în viața adolescenților. Activitatea desfășurată și-a atins scopul și s-a bucurat de un real succes, elevii au fost implicați activ în discuții înțelegând mesajul transmis. „Şcoala are rolul de a forma caractere puternice, de a transmite informaţii şi cunoştinţe, abilităţi şi deprinderi de viaţă sănătoasă, de a întări valori de bază profund umaniste, iar în relaţia dintre sănătate şi consumul de droguri, şcoala are rolul de a transmite şi consolida abilităţi care să ajute elevul în alegerile de zi cu zi, astfel încât acesta să dobândească şi să păstreze starea de sănătate din toate punctele de vedere”, mai spune Cosmin Prișcă.
 
România Educată
 
Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență  cu o valoare de 543 milioane euro. Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), care stă la baza implementării programului, este un instrument dezvoltat și pilotat de Ministerul Educației cu sprijinul Băncii Mondiale și cu finanțare prin Instrumentul de asistență tehnică DG REFORM al Comisiei Europene. În cadrul PNRAS sunt eligibile toate unitățile de învățământ cu risc ridicat și mediu de abandon școlar. Indicatorii surprind aspecte educaționale esențiale și valorifică o bază de date de 4.627 de școli din învățământul secundar inferior care au statutul de persoană juridică în rețeaua școlară actuală.
    Trimite prin e-mail