marți, 28 februarie 2023

Publicat la 2/28/2023 12:05:00 p.m. de

Asociația S’artR – vient de l’âme a lansat proiectul „Ești prețios! 2x”

Centrul de Servicii Sociale „Casa Luminii” din Albești a găzduit joi, 23 februarie 2023, lansarea proiectului „Ești prețios! 2x”

Este vorba de continuarea unui proiect generos, izvorât din grija și profesionalismul oamenilor buni, unui grup de actori păpușari cu sprijinul psihologilor, psihopedagogilor și asistenților sociali.


Proiectul de terapie prin artă a reunit forțele Asociației S’artR – vient de l’âme din Mediaș și al Asociației „Viața are Sens!” din Sighișoara în favoarea a 10 copii cu nevoi speciale, beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale  „Casa Luminii”.

Proiectul finanțat prin Programul „MOL pentru sănătatea copiilor”, ediția a 14-a, 2022, program organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România, se va derula în perioada 1 februarie – 30 iunie 2023, obiectivul său principal fiind acordare de sprijin copiilor cu dizabilități pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare, exprimare și relaționare aplicând metodele Singing Hospitals, puppet play și jocuri dramatice.

Echipa de artiști format din Demeter Ferencz, Rózsa Csaba și Wenzel-Gazdag Erzsébet va realiza, printr-un proces creativ de 3 luni, un spectacol de teatru cu măști și păpuși elaborate de către copiii beneficiari, premiera având loc cadrul unui eveniment deschis, prezentând munca copiilor unui public mai larg.

Asociația S’artR – vient de l’âme, condusă de Wenzel-Gazdag Erzsébet, în cele 10 ani de la înființarea ei a implementat o serie de proiecte sociale, culturale și de terapie prin arte având un focus accentuat pe activități integrative din punct de vedere social și cultural. „Bucuriia copiilor, recunoștința părinților, implicarea personalului, susținerea conducătorilor, tot ceea ce ne-a întâmpinat la C.S.S. Casa Luminii este confirmarea absolută că suntem la locul potrivit cu acest proiect.” – a declarat președinta asociației.

Actorul păpușar Demeter Ferencz a prezentat spectacolul de teatru „Fiecare om cu povestea lui” cu participarea interactivă a copiilor beneficiari ai proiectului, culisa sonoră fiind asigurată live de către Rózsa Csaba.


Proiectul
„Ești prețios! 2x” vine și în sprijinul părinților prin organizarea unui atelier de autocunoaștere oferit de doi psihologi specializați în terapie de familie. Scopul acestui atelier este susținerea părinților de copii cu nevoi speciale în a-și definii limitele sănătoase și a-și găsi propriile resurse pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

„Fiecare ediție a Programul MOL pentru sănătatea copiilor, pe lângă emoția și speranța pe care le aduce, întărește și mai mult angajamentul MOL față de comunitățile aflate în nevoie. Vom continua să investim pe mai departe în proiecte de responsabilitate socială adresate sănătății, educației, sportului și mediului,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.


În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului „MOL pentru sănătatea copiilor” Fundația Pentru Comunitate finanțează 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții a 1.116 de copii cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Suma totală alocată în 2022 pentru implementarea acestor proiecte este de 400.000 de lei.

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. În cei 14 ani de existență, prin Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” au fost finanțate cu peste 4,9 milioane de lei un număr de 263 de proiecte de care au beneficiat aproape 14.000 de copii și adolescenți.

Valoarea totală a proiectului „Ești prețios! 2x” este de 27.921 Ron, din care suma de 16.572 Ron finanțată de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România.

Valoare cofinanțării de 11.349 Ron va fi asigurată de către Asociația S’artR – vient de l’âme din surse proprii.

    Trimite prin e-mail