marți, 21 februarie 2023

Publicat la 2/21/2023 01:49:00 p.m. de

ACS Mediaș, în linie dreaptă cu pregătirile

ACS Mediaș a disputat sâmbătă două partide de verificare de câte o repriză fiecare. Adversarii au fost două echipe de Liga a 3-a, Viitorul Cluj și SCM Zalău. Medieșenii au obținut o victorie la limită, iar cea de-a doua confruntare s-a terminat la egalitate. Primul meci oficial din 2023 va fi cel din 5 martie cu AFC Tălmaciu în optimile Cupei României, zona Sibiu.

 
ACS Mediaș a obținut o victorie și un rezultat de egalitate în miniturneul de pregătire disputat la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj-Napoca. Gruparea de pe Târnava Mare a învins cu scorul de 1-0 Viitorul Cluj, prin golul marcat de atacantul Adrian Cîrstean. Partida cu SCM Zalău s-a terminat la egalitate, scor 1-1, golul medieșenilor fiind înscris de Cristian Avram. „Am jucat pe un teren sintetic. Adversarii au fost Viitorul Cluj și SCM Zalău, două echipe de Liga a treia. Viitorul Cluj este o echipă care se zbate pentru menținerea în Liga a treia, iar formația din Zalău este una cu pretenții, care aspiră la Liga a doua. Fiecare echipă participantă a jucat câte două reprize”, spune Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.
 
Plus valoare
 
ACS Mediaș și-a întărit lotul în pauza de iarnă. Gruparea de pe Târnava Mare a transferat jucători în toate compartimentele. Astfel, în returul de campionat vor evolua pentru formația pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca, portarul Ionuț Neacșa, fundașii Alpar Birtalan și Cristian Maxim,  mijlocașii Claudiu Morariu, Cristian Daniel Chifu, Adrian Șulea, Lucian Sîncelean și Raul Hăjmășan, respectiv atacantul Adrian Cîrstean. Președintele clubului medieșean, Ionuț Buzean, își dorește ca acest lucru să se vadă în jocurile din campionat, iar echipa să reușească să facă un retur la fel de bun ca și turul, cu victorii pe linie. „În această iarnă eu zic că ne-am întărit lotul de jucători, iar echipa oarecum a crescut în valoare. Rezultatele din jocurile amicale cred că au demonstrat acest lucru. Rămâne ca asta să se vadă și în meciurile oficiale din campionat”, mai spune Ionuț  Buzean.
 
Primul meci oficial
 
Gruparea de pe Târnava Mare va disputa primul meci oficial din acest an în deplasare, cu AFC Tălmaciu. Partida contând pentru optimile Cupei României, zona Sibiu, se va disputa în data de 5 martie, la Tălmaciu. Cele două echipe s-au întâlnit și în turul de campionat din Liga a 4-a. În etapa a cincea a turului, desfășurată pe 1 octombrie 2022, medieșenii s-au impus fără drept de apel cu scorul de 17-0. De altfel, ACS ocupă primul loc în serie, iar adversarul locul 12, penultimul al clasamentului.
    Trimite prin e-mail