marți, 14 februarie 2023

Publicat la 2/14/2023 08:50:00 a.m. de

ACS Mediaș, în febra amicalelor

ACS Mediaș a obținut un succes clar în al treilea joc de pregătire din pauza competițională. Sâmbătă, formația lui Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca, s-a impus cu scorul de 10-1 în compania echipei CS CIL Blaj. Lucian Noian, Raul Ignat și Bogdan Jica au reușit câte o dublă, iar Alpar Birtalan, Andrei Bîrsan, Cristian Maxim și Adrian Cîrstean au marcat fiecare câte un gol. Cu o zi înainte, medieșenii au pierdut la limită, scor 1-0, amicalul disputat în deplasare în compania formației de Liga a treia, ACS Târgu-Mureș. ACS Mediaș și-a aflat adversarul din optimile Cupei României, zona Sibiu. 

 
Fotbaliștii de la ACS Mediaș își continuă pregătirea pentru returul de campionat care va debuta în luna martie. La sfârșitul săptămânii trecute, jucătorii pregătiți de  Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca, au disputat două partide de verificare în mai puțin de 48 ore. Prima dintre acestea a avut loc la Târgu-Mureș, în compania formației de Liga a treia, ACS Târgu-Mureș. Primul unsprezece trimis în teren la Târgu-Mureș a fost format din Paul Florea, Bogdan Jica, Cristian Avram, Alpar Birtalan, Cristian Maxim, Cristian Chifu, Sebastian Bîrsan, David Potor, Raul Ignat, Claudiu Morariu și Adrian Cîrstean. Confruntarea s-a încheiat cu victoria la limită a formației din Târgu-Mureș, scor 1-0.
 
Succes la scor
 
ACS a disputat sâmbătă dimineața la Mediaș a treia partidă de verificare din pauza de iarnă. Adversarul a fost de această dată CS CIL Blaj, formație care evoluează în Liga a 4-a în județul Alba. Primul unsprezece trimis în teren de către medieșeni în acest joc a fost Ionuț Neacșa, Cristian Maxim, Alpar Birtalan, Cristian Avram, Gabriel Țala, David Potor, Alexandru Socaci, Adrian Șulea, Cristian Chifu, Claudiu Morariu și Adrian Cîrstean. Formația gazdă a deschis scorul repede în minutul 10, iar la pauză scorul a fost de 3-1. Medieșenii au mai marcat apoi de șapte ori în actul secund, fără să mai primească vreun gol. Astfel, scorul final a fost de 10-1 pentru ACS Mediaș. Marcatorii echipei gazdă au fost Lucian Noian, Raul Ignat și Bogdan Jica cu câte o dublă, respectiv Alpar Birtalan, Andrei Bîrsan, Cristian Maxim și Adrian Cîrstean, autori a câte un gol.
 
Primul joc oficial
 
Gruparea de pe Târnava Mare și-a aflat adversarul din optimile Cupei României, zona Sibiu. Zilele trecute a avut loc la sediul Asociației Județene de Fotbal Sibiu, tragerea la sorți pentru optimile Cupei României, zona Sibiu. După ce a învins AS Atletic Păucea în primul meci din istorie al clubului în Cupa României, ACS Mediaș va întâlni în faza următoare a competiției AFC Tălmaciu. Partida contând pentru optimile Cupei României, zona Sibiu, se va disputa în data de 5 martie, la Tălmaciu. Cele două echipe s-au întâlnit și în turul de campionat din Liga a patra. În etapa a cincea a turului, desfășurată pe 1 octombrie 2022, medieșenii s-au impus fără drept de apel cu scorul de 17-0. De altfel, ACS ocupă primul loc în serie, iar adversarul locul doisprezece, penultimul al clasamentului.
    Trimite prin e-mail