marți, 24 ianuarie 2023

Publicat la 1/24/2023 10:54:00 a.m. de

Deputat Christine Thellmann: „Este lecția iubirii de țară“

Deputatul medieșean a transmis un mesaj, la 164 de la Unirea Principatelor Române, în care își arată încrederea că România de azi se află pe drumul cel bun. Spune că e important este ca tinerii care vor să se implice în viața comunității și să contribuie la dezvoltarea țării, să cunoască lecția Unirii Principatelor.

 
„Sărbătorim astăzi, 24 ianuarie, 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Mica Unire este pentru noi o mare lecție de patriotism și demnitate a poporului român!
Unirea celor două principate nu a fost un cadou făcut de marile puteri. Când “împărații” acelor vremuri au cerut să fie ales câte un domnitor în fiecare dintre cele două țări, românii l-au ales domn pe Alexandru Ioan Cuza și în Țara Românească și în Moldova. Unirea a fost rezultatul eforturilor mai multor generații de intelectuali și slujbași ai statului.
Unirea Principatelor Române a fost un ideal la care au visat generații întregi, pentru care s-au înrolat în război tineri, pentru care s-a negociat decenii cu marile puteri, iar când s-a ivit contextul istoric potrivit, elita autohtonă a știut să acționeze în interesul național.
Astăzi mă gândesc cât de important este ca tinerii care vor să se implice în viața comunității și să contribuie la dezvoltarea țării, să cunoască lecția Unirii Principatelor. Este lecția iubirii de țară și a așteptării momentului potrivit pentru a acționa. Domnitorul Cuza a reușit unirea prin înțelepciune, îndrăzneală și dând dovadă de pricepere în conducerea statului. Îi încurajez pe tineri să facă studii serioase, la fel cum au făcut cei din generația unirilor (1859 și 1918), să fie onești și muncitori, să aibă idealuri mari. Numai oameni mari și curajoși pot construi o țară puternică.
Am încredere că România este astăzi pe calea cea bună. Suntem în UE și NATO, iar parteneriatele pe care le avem cu cele mai dezvoltate țări sunt o garanție că vom prospera, ca națiune.
La Mulți Ani, dragi români! Să vă bucurați de fiecare clipă și de fiecare reușită. Reușita fiecăruia dintre noi, este reușita noastră ca popor.“, a transmis deputatul Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail