miercuri, 11 ianuarie 2023

Publicat la 1/11/2023 09:25:00 a.m. de

Buget în dezbatere

Mediașul va avea în anul 2023 cel mai mare buget din istoria municipiului. Acesta va fi de aproximativ 285 milioane de lei, iar investițiile reprezintă prioritatea zero a administrației publice locale. Astfel, vor continua investițiile demarate anul trecut cu fonduri europene și guvernamentale în cadrul proiectelor câștigate de Primăria Mediaș, dar și investițiile finanțate de la bugetul local al municipiului. La începutul săptămânii viitoare, în data de 16 ianuarie, bugetul pe anul 2023 va fi dezbătut public la sediul Primăriei Mediaș.
 

Proiectul de buget pe anul în curs a fost postat pe pagina de internet a Primăriei Mediaș și va fi dezbătut public săptămâna viitoare, iar ulterior, va fi adoptat. Conform conducerii administrației publice locale, cei mai mulți bani vor fi direcționați către investiții, în vederea continuării proiectelor demarcate cu fonduri europene, guvernamentale, respectiv de la bugetul local. „Dragi medieșeni, suntem la începutul anului 2023, un an care se prefigurează a fi unul extrem de important pentru Mediaș.
Când fac acesta afirmație mă bazez pe faptul că anul 2023 este anul în care vom derula investiții pe fonduri europene și guvernamentale semnificative pentru orașul nostru. În ultimii 4-5 ani am făcut public faptul că am fost declarați câștigători ai unor proiecte care au ajuns astăzi în faza de proiectare și de realizare a lucrărilor. Toți acești pași pe care i-am făcut în ultimii ani împreună cu echipa formată la nivelul Primăriei Mediaș se vor concretiza în investiții care au ca scop modernizarea și dezvoltarea orașului nostru. Asigurându-vă de faptul că vom căuta și pe parcursul acestui an surse de finanțare extrabugetare pentru a face din orașul nostru unul cât mai atractiv și mai frumos, vă cer scuze pentru tot disconfortul și vă îndemn să aveți încredere în continuare în mine și în echipa mea. Îmi doresc, acum la început de an, să reușim împreună să facem din Mediaș, orașul pe care ni-l dorim cu toții’’, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Dezbatere publică
 
Primăria Municipiului Mediaș va organiza în data de 16 ianuarie 2023, ora 16:00, o întâlnire publică privind dezbaterea proiectului bugetului local al municipiului Mediaș pentru anul 2022. Accesul în sala de ședințe va fi permis în limita locurilor disponibile. Proiectul de buget poate fi consultat pe site-ul municipalității, www.primariamedias.ro, accesând secțiunea Informații Publice – Informații financiare - Buget – Proiect Buget 2023. Organizațiile legal constituite, precum și toți cetățenii interesați în legătură cu proiectul bugetului local pot depune  în scris sesizările, observațiile și punctele de vedere până în data de 18 ianuarie 2023. Pot face acest lucru prin poștă la adresa Primăria Municipiului Mediaș Piața Corneliu Coposu numărul 3, prin fax la nr. 0269/841198 sau prin e-mail la adresa primaria@primariamedias.ro.Medieşenii pot depune contestații și propuneri privind proiectul de buget până la data de 18.01.2023, iar şedința ordinară de aprobare a bugetului local este programată pentru data de 25 ianuarie. Până la data de 2 februarie 2023 bugetul va fi depus la Direcția de Finanțe Publice Sibiu. Procedura privind aprobarea bugetelor locale este stabilită prin Legea numărul 273/2006 privind finanțele publice locale“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Mediaș.
    Trimite prin e-mail