luni, 19 decembrie 2022

Publicat la 12/19/2022 11:09:00 a.m. de

Medieșeni de top, la Gala performanței

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala performanței în învățământul preuniversitar 2022, eveniment organizat de către Consiliul Județean Sibiu. În cadrul acesteia au fost acordate 269 de premii. Dintre acestea, 161 au fost pentru elevi și 108 pentru profesori, valoarea totală a premiilor ridicându-se la 126.000 lei. Categoriile de premii au fost împărțite pe cinci secțiuni, olimpiade naționale, activități educative naționale, lotul național, concursuri internaționale și concursuri sportive.

 
Filarmonica de Stat Sibiu a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, un eveniment special. Acesta a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu pentru premierea elevilor și profesorilor din județ care au obținut rezultate remarcabile la concursuri, olimpiade, competiții școlare desfășurate la nivel național și internațional în anul 2022. Premierea a avut loc în cadrul Galei performanței în învățământul preuniversitar 2022, desfășurată în acest an la Sala Thalia, care s-a dovedit arhiplină, întrucât elevii premiați au venit însoțiți de părinți și bunici, iar unii de frații mai mici, cu toții dorind să ia parte la acest moment de bucurie, încărcat de emoția de a urca pe scenă și de a fi recompensați pentru munca lor.
 
Zeci de premii pentru Mediaș
 
Colegiul Școala Națională de Gaz a avut cei mai mulți premianți la Gala performanței în învățământul preuniversitar 2022. 16 elevi ai liceului medieșean și 11 profesori au fost premiați pentru rezultate foarte bune obținute. De asemenea, Liceul Teoretic Axente Sever și Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș au avut fiecare câte trei elevi ale căror rezultate au fost răsplătite cu diplome, cupe și premii în bani. Câte un elev, dar și câte un profesor de la Liceul Teoretic Roth Oberth și Școala Gimnazială Numărul 4 au fost premiați. De asemenea, Liceul Teoretic Axente Sever a avut trei profesori premiați, iar Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș un profesor.
 
Topul premianților
 
Cei mai mulți elevi premiați, respectiv 22, provin de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a avut 19 premianți, iar Școala Națională de Gaz Mediaș un număr de 16. De asemenea, au primit premii și 22 elevi înscriși la Clubul Sportiv Școlar Sibiu și alți 18 de la Palatul Copiilor Sibiu. Totodată, printre premiați s-au numărat și elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă numărul 2 Sibiu, unde învață copii hipoacuzici, cât și ai altor instituții de învățământ din Sibiu, Mediaș, Șelimbăr, Cristian și Gura Râului.
 
Invitați speciali
 
La evenimentul de la Sala Thalia au participat conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de președintele Daniela Cîmpean și de vicepreședintele Marcel Luca, Administratorul public al județului, Adrian Bibu, Prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, Inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu, Emilian Marius Novac, dar și Directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Nicoleta David. În fața atâtor copii și tineri din județul Sibiu dedicați învățăturii, precum și a dascălilor care i-au pregătit, a părinților care i-au sprijinit să poată să ajungă la rezultate lăudabile, Președintele Daniela Cîmpean a adresat audienței un mesaj de recunoștință și încurajare. „Este un moment extrem de important pentru întreg județul Sibiu și, de ce nu, și pentru România, întrucât sunt convinsă că unii dintre voi veți avea un renume și la nivel național și vom mai auzi de voi și mai încolo. Sunt bucuroasă și emoționată pentru că mi se pare că niciodată această sală nu a avut o vibrație atât de frumoasă și atât de curată ca acum când s-a reunit tot ceea ce are mai bun învățământul preuniversitar din județul Sibiu“, a spus Daniela C
împean.
    Trimite prin e-mail