joi, 15 decembrie 2022

Publicat la 12/15/2022 10:12:00 a.m. de

Lucrări finalizate la Secția Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie

Municipalitatea a anunțat finalizarea lucrărilor de renovare și modernizare a Compartimentului Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș. Demarate în luna iunie a acestui an, cu fonduri de la bugetul local, lucrările au vizat înlocuirea instalațiilor termice, electrice și de apă, tencuieli, zugrăveli. Totodată, secția a fost dotată cu aparatură modernă. Baza de tratament a fost renovată complet.
 

„Secția de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș a fost renovată.
Mulțumesc pentru buna colaborare atât cadrelor medicale, cât și conducerii spitalului.
Voi continua să susțin și în perioada următoare, atragerea de fonduri extrabugetare, dar și alocarea de fonduri de la bugetul local pentru Spitalul Municipal Mediaș.”, a transmis primarul Gheorghe Roman.

 
Compartimentul Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie are o capacitate 16 paturi și este situat în prima clădire pe partea stângă de la intrarea în spital, la demisol. Secţia oferă servicii de spitalizare continuă şi tratament în ambulatoriul de specialitate.
Tratamentele în ambulatoriu constau din 10 zile de tratament cu maxim 4 proceduri pe zi.
Consultaţiile în ambulatoriul de specialitate se desfăşoară în cadrul compartimentului.
„Pacienţii care se prezintă pentru internare, fără a fi urgenţe medicale, sunt rugaţi să o facă în fiecare zi de Luni-Vineri între orele 10:00-13:00
În compartimentul de Recuperare puteţi beneficia de tratamente efectuate de personal calificat într-o bază de tratament dotată cu aparatură modernă:
    ● Masaj, împachetări cu parafină;
    ● Sală de gimnastică;
    ● Bazin pentru hidrokinetoterapie;
    ● Cadă jacuzzi.
Cele 16 de paturi ale compartimentului sunt repartizate în saloane de 3 paturi şi un salon cu 2 paturi.
Saloanele sunt dotate cu aparate TV şi frigider.“, anunță Spitalul Municipal Mediaș pe pagina electronică.

Partea superioară a clădirii în care funcționează Compartimentul Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie face obiectul unui proiect important care urmează să se deruleze cu fonduri europene. În valoare de aproximativ 10.600.000 lei cu tva, proiectul „Reabilitare/Modernizare imobile Spital Municipal Mediaș (Corp 1, Corp 2) pentru creșterea siguranței pacienților” a fost declarat ADMIS, fiind depus spre finanțare în cadrul POIM 2014-2020 – Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de Covid 19, Obiectivul specific 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid 19.



    Trimite prin e-mail