miercuri, 21 decembrie 2022

Publicat la 12/21/2022 09:56:00 a.m. de

Contracte semnate. Mediașul dezvoltă transportul public nepoluant

Veștile bune pentru Mediaș curg și-n pragul sărbătorilor de iarnă. Primarul Gheorghe Roman a semnat ieri două contracte extrem de importante pentru dezvoltarea municipiului, dar și a întregii zone  de nord a județului, pentru proiecte în valoare totală de 14 milioane de euro care urmează să se deruleze cu fonduri europene.

 
Mediașul continuă procesul de înnoire a parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția de vehicule nepoluante și asigurarea de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. Totodată, ca lider zonal, va dezvolta acest concept în toate localitățile din nordul județului unde primarii și-au dorit să-și unească forțele în folosul cetățenilor.


 
„Am semnat astăzi două contracte pe fonduri europene nerambursabile, importante atât pentru Mediaș, cât și pentru nordul județului Sibiu.
Un contract prevede  înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția de vehicule nepoluante și asigurarea de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice în mun. Mediaș . Valoarea este de aproximativ 20.000.000 lei
Cel de-al doilea contract vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția de vehicule nepoluante și stații de încărcare vehicule electrice în Medias și în nordul județului Sibiu. Valoarea fiind de aproximativ 50 000 000 lei.
Accesând finanțarea prin PNRR pentru aceste proiecte, problema delicată și grea a transportului public de călători în municipiul nostru și în nordul județului își va găsi cu siguranța rezolvarea într-un timp relativ scurt.
Voi invita la începutul anului viitor la sediul Primăriei Mediaș primarii localităților: Alma, Ațel, Axente Sever, Biertan, Blajel, Bârghiș, Brateiu, Copsa  Mică, Dârlos, Dumbrăveni, Hoghilag, Micăsasa, Moșna, Șeica Mică, Târnava, Valea Viilor împreună cu echipa de consultanți pentru a stabili pașii pe care îi vom urma în derularea acestor proiecte.
Cetățenii care nu își văd localitatea inclusă în această listă trebuie să știe că invitația a fost lansată în nenumărate rânduri câtre toți primarii, dar decizia de a face parte sau de a nu face parte din această asociație de transport a fost opțiunea fiecărui primar și/sau Consiliu Local în parte.”, a transmis primarul Gheorghe Roman.

„În data de 20 decembrie 2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) au fost semnate de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman contractele de finanțare aferente proiectelor „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – Stații de încărcare autobuze și microbuze“ și „Dezvoltarea serviciului public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS“. Proiectele se vor derula în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 10 – Fondul Local.
Proiectul „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – Stații de încărcare autobuze și microbuze“ beneficiază de o finanțare nerambursabilă de aproximativ 20.000.000 lei. Contractul prevede înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante și asigurarea de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. În mod concret, în cadrul proiectului vor fi achiziționate, pentru transportul public din municipiul Mediaș cinci troleibuze electrice, un autobuz electric, precum și 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.
În ceea ce privește proiectul „Dezvoltarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS“, acesta vizează asigurarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS, cuprinzând municipiul Mediaș și localitățile din nordul județului Sibiu care s-au înscris în asociație. Valoarea proiectului, nerambursabilă, este de aproximativ 50.000.000 lei. În cadrul acestuia, vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, precum și 38 de stații de încărcare.”, transmite Primăria municipiului Mediaș.

 

    Trimite prin e-mail