marți, 13 decembrie 2022

Publicat la 12/13/2022 01:57:00 p.m. de

Chiriașii de garaje pot sta liniștiți. Contracte prelungite cu 2 ani

Contractele de închiriere ale garajelor, copertinelor auto și locurilor de parcare la domiciliu sunt valabile încă doi ani. Totodată, se prelungește și termenul de închiriere a terenurilor cu destinație agricolă până la finalul anului 2027.
 


Medie
șenii nu trebuie să mai meargă anul acesta la primărie pentru a depune cereri de prelungire. Aceștia vor putea veni pentru a ridica actele adiționale la contract, însă asta doar începând cu luna februarie 2023. Există și o excepție, acolo unde au intervenit modificări în datele personale ale chiriașilor, aceștia trebuie să trimită online cererea de prelungire, sau pot veni la Centrul de Informare pentru Cetățeni. „În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Mediaș numărul 341/2022 și Hotărârea Consiliului Local Mediaș Mediaș numărul 342/2022, se prelungește termenul de închiriere a terenurilor aparținând domeniului public al municipiului Mediaș, pe care sunt amplasate garaje, copertine auto și locuri de parcare la domiciliu, până la data de 31 decembrie 2024. Actele adiționale aferente contractelor pot fi ridicate de către chiriași, după data de 1 februarie 2023, de la Centrul de Informare Cetăţeni  din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș, în baza  cărții de identitate”, spune Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al administrației publice locale.
 
Există și o excepție însă, în cazul în care au intervenit modificări în datele personale ale chiriașilor. Astfel, aceștia trebuie să trimită online cererea de prelungire, sau pot veni la sediul Primăriei Mediaș, la Centrul de Informare pentru Cetățeni. „Cererile de prelungire a contractelor de închiriere se vor depune doar în cazul modificărilor survenite în datele personale ale chiriașului și vor fi însoțite de cartea de identitate, talonul mașinii, contractul de vânzare cumpărare, certificat de moștenitor sau alte documente, după caz. Acestea pot fi depuse online pe adresa de email patrimoniu@primariamedias.ro, sau la Centrul de Informare Cetăţeni, din cadrul Primăriei municipiului Mediaș, în zilele de luni, miercuri și joi în intervalul orar 8:30 16:30, marțea între orele 8:30 - 18:00 și vinerea în intervalul 8:30 – 13:30”, mai spune Anamaria Prodan.

Prelungire pe 5 ani
 
La finalul anului 2017, Consiliul Local Mediaș a aprobat închirierea până la data 31 decembrie 2022 a suprafețelor de teren cu destinație agricolă, aflate pe domeniul public al municipiului. Având în vedere că acest termen expiră, s-a propus și aprobat prelungirea cu încă cinci ani, respectiv până pe 31 decembrie 2027. Având în vedere faptul că sumele provenite din închirierea suprafețelor de teren cu destinație agricolă aflate pe domeniul public al municipiului Mediaș reprezintă venituri la bugetul local, considerăm justificată prelungirea termenului de închiriere începând cu data de 01.01.2023 până la data de 31.12.2027”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre aprobat în luna noiembrie de către aleșii locali medieșeni.
 
    Trimite prin e-mail