miercuri, 30 noiembrie 2022

Publicat la 11/30/2022 10:22:00 a.m. de

Ziua Națională sărbătorită la Axente Sever

Ca în fiecare an, Primăria Axente Sever în colaborare cu Școala Gimnazială organizează de 1 Decembrie mai multe manifestări menite să marcheze importanța Zilei Naționale a României.

„Ziua Națională a României este un moment important al poporului român, în care ne întoarcem înapoi în istorie, mai precis la Ziua Marii Uniri din 1 decembrie 1918, când la  Alba Iulia, românii transilvăneni și bănățeni au hotărât să se unească cu ”ȚARA”!

În ultimii 11 ani, colectivul Școlii Gimnaziale Axente Sever (și structura Agârbiciu), împreună cu Primaria Axente Sever și Consiliul local, consideră că această sărbătoare este întotdeauna un prilej de bucurie și de mândrie, prin care arătăm că suntem adevărați români!

Ca în fiecare an, elevii școlii noastre, coordonați de cadrele didactice, vor sărbători Ziua Națională a României printr-o serie de activități cultural-educative.
Unul din scopurile principale ale acestor activități îl reprezintă descoperirea valorilor morale ale poporului român: dragostea de țară, eroismul, vitejia, bunătatea. Dacă ieri, 29 noiembrie 2022, au avut loc activități educativ-patriotice, desfășurate in Centrul de Documentare al Scolii Gimnaziale, respectiv în sala de sport a structurii Agârbiciu, joi 1 decembrie vor avea loc depuneri de coroane de flori, la monumentele Eroilor din comuna Axente Sever, din partea Primăriei și Școlii Gimnaziale Axente Sever.

La aceste activități au participat, alături de personalul școlii, domnul Ioan Gabor, cetățean de onoare a comunei Axente Sever și dl Ioan Stoica, consilier local, ca reprezentant al dlui primar.

Cu acest prilej, dl director al școlii, prof. Dumitru Constantin și domnul primar Marius  Grecu, le doresc tuturor cetățenilor comunei Axente Sever, dar și poporului român, cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes! La mulți ani, române! La mulți ani, România”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale din Axente Sever.
    Trimite prin e-mail