joi, 10 noiembrie 2022

Publicat la 11/10/2022 08:49:00 a.m. de

Modernizare cu fonduri europene. Au început lucrările la Școala Gimnazială Numărul 4 și Școala Ighișu Nou

Două dintre proiectele de investiții finanțate cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2022, vor avea ca finalitate reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4 din zona centrală a orașului, respectiv a Școlii Gimnaziale Ighișu Nou. Primul proiect are o valoare de 16,2 milioane de lei, iar cel de-al doilea de 4,7 milioane de lei. Ambele proiecte au ca și durată de execuție 18 luni.
 
 
Zilele trecute au demarat lucrările de reabilitare și modernizare la Școala Gimnazială Numărul 4. Prin implementarea acestui proiect se va realiza o unitate de învățământ care să ofere condiții corespunzătoare educării copiilor din ciclul preuniversitar. Astfel, se va realiza extinderea, reabilitarea, modernizarea, precum și dotarea materială a Școlii Gimnaziale numărul 4 cu mobilier și echipamente didactice specifice.
 
2 loturi
 
Primul lot din cadrul investiției este intitulat „Servicii de proiectare si execuție lucrări de construcție: Reabilitare/ Modernizare Școala Gimnaziala Numărul 4”. Acesta constă în principal în lucrări  de consolidare, amenajări de circulații exterioare și accese, termoizolare a anvelopei construcțiilor, refacerea finisajelor interioare în sălile de clasă, recompartimentări, refacere instalații sanitare și electrice. Cel de-al doilea lot de lucrări, intitulat „Achiziția dotărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare/ Modernizare Școala Gimnaziala Numărul 4“ va cuprinde furnizarea de produse pentru dotarea școlii conform caietului de sarcini, produse  care constau în principal în mobilier cu specific școlar și aparatură și echipamente electronice pentru uz didactic. Prin proiectul de modernizare a clădirii cu funcțiune de învățământ se va crea o infrastructură educațională care să garanteze accesul deschis și nediscriminatoriu al copiilor din localitate și din localitățile limitrofe, având ca efect creșterea calității actului educațional, în beneficiul elevilor.
 
Condiții mai bine

 
În cazul Școlii Gimnaziale Ighișu Nou, prin intermediul acestui proiect se vor îmbunătăți semnificativ condițiile de desfășurare a procesului educational, dar și calitatea infrastructurii de educație primară și gimnazială, măsuri de care vor beneficia 137 de elevi. Școala Gimnazială Ighișu Nou, care face obiectul investiției, este școala cu clasele I -VIII. Aceasta cuprinde atât învățământ primar, cât și educație gimnazială și este constituită din 3 corpuri de clădire. Lucrările de intervenție propuse prin prezentul proiect sunt  izolarea termică cu vată minerală a corpurilor 1 și 2 de clădire și a grupului sanitar, înlocuirea tâmplăriilor exterioare din PVC cu tâmplărie de lemn stratificat cu geam termopan, reabilitarea celor existente de lemn si dublarea lor pe interior cu tâmplărie de lemn stratificat cu geam termopan. De asemenea, proiectul cuprinde consolidarea șarpantei și a intersecțiilor pereților structurali, înlocuirea ușilor, refacerea finisajelor, prin dispunerea de pardoseli noi din parchet masiv, zugrăveli noi, realizarea de grupuri sanitare interioare în corpurile 1 și 2, dar și  izolarea hidrofugă. Totodată, la școala din Ighișu Nou se va monta un lift exterior, pentru accesul persoanelor cu dizabilități și se amenaja o toaletă dedicată acestora, în actualul corp de grup sanitar.
Gheorghe Roman l primarul municipiului Mediaș
 
„Săptămâna trecută au început lucrările de modernizare a Școlii Generale numărul 4 din Mediaș și a Școlii Generale din satul aparținător Ighișul Nou. Sunt investiții care se derulează pe fonduri europene nerambursabile și sunt incluse în broșura pe care am prezentat-o public de foarte puțin timp. În perioada următoare cu siguranța vor începe și alte investiții importante pentru dezvoltarea și modernizarea orașului nostru. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdarea și încrederea arătate“, spune Primarul Gheorghe Roman.
Fonduri europene
 
Lucrările aflate în derulare la cele două școli gimnaziale sunt realizate cu fonduri europene, în cadrul unor proiecte câștigate de Primăria Mediaș. Ambele sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. 

    Trimite prin e-mail